Cum afli daca un ou este, inca, bun pentru consum? Iti prezentam, azi, doua metode foarte simple, cunoscute, mai ales, in zonele rurale.
A Metoda Paharului
1. Umple un pahar cu apa de la robinet;
2. Aseaza paharul pe masa;
3. Introdu un ou in pahar.
Daca oul ramane scufundat, atunci este inca un produs proaspat, numai bun de consumat. Daca, in schimb, oul pluteste nu il mai consuma! Are, deja, bacterii in interior si iti poate provoca probleme de sanatate.
Nu te impacienta, daca gasesti in carton un ou stricat! Verifica-le pe toate prin aceasta metoda simpla si eficienta! Nu e obligatoriu ca toate sa fie alterate.
B. Metoda Sparge coaja
1. Alege un ou pentru test;
2. Provoaca-i o mica fisura(cu un varf de cutit), avand grija sa nu il imprastii prin toata bucataria!;
3. Miroase-l. Daca emana un miros neplacut, arunca-l!
4. Daca nu esti sigur ca miroase bine, sparge-l intr-un castron. Daca oul nu are parti de alb(albusul este subtiat), atunci, probabil, e stricat!