Top 10 alimente care imbunatatesc lactatia

Top 10 alimente care imbunatatesc lactatia

Laptele matern este extrem de hranitor pentru bebelusi, deoarece contine cantitatea de grasime, zahar, apa si proteine, necesare dezvoltarii fizice si psihice a acestora, reducand riscul aparitiei bronsitei, alergiiilor, afectiunilor respiratorii si infectiilor la nivelul urechilor.

Iata 10 alimente care imbunatatesc lactatia:

1. Fulgii de ovaz imbunatatesc lactatia, deoarece stimuleaza productia de oxitocina, un hormon ce ajuta in procesul nasterii si creste cantitatea de lapte matern.

2. Migdalele, nucile si caju sunt alimente sanatoase, cu un continut ridicat de proteine, fibre, vitamine, minerale si antioxidanti, esentiale pentru sanatatea mamei si a bebelusului.

3. Uleiul de cocos extra-virgin contine acizi omega-3, ce promoveaza productia hormonilor responsabili cu lactatia.

4. Portocalele sunt bogate in vitamina C, prezenta in laptele matern, care promoveaza lactatia.

5. Schinduful stimuleaza secretia de lapte matern, datorita continutului ridicat de fier, fibre, calciu, vitamine si minerale.

6. Ouale promoveaza lactatia, deoarece sunt bogate in proteine, luteina, vitamine, riboflavina si folati, compusi esentiali pentru dezvoltarea corespunzatoare a creierului bebelusilor.

7. Somonul imbunatateste lactatia, deoarece este bogat in acizi omega-3, extrem de importanti in dezvoltarea sistemului nervos al bebelusului.

8. Morcovii sunt bogati in vitamina A, promovand lactatia si ajutand la buna dezvoltare a bebelusului.

9. Spanacul, impreuna cu alte legume verzi, cum ar fi varza kale sau brocoli sunt indispensabile in alimentatia unei mame care alapteaza, datorita continutului ridicat de vitamina A, care vegheaza la buna dezvoltare a bebelusului.

10. Orezul brun este mai hranitor decat cel alb, promovand lactatia, datorita continutului ridicat de fibre si nutrienti.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Laptele matern este foarte sanatos si medicii incurajeaza mamele sa-si hraneasca astfel bebelusii. Insa alaptarea poate fi...
Mai mult de 80% dintre mame alapteaza bebelusii. Majoritatea dintre acestea se confrunta cu o criza de...
Citeste prospectul medicamentului Milumil 1 vu prebiotice si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...