Cum dresezi un caine sa nu mai muste?

Cum dresezi un caine sa nu mai muste?

Oricat ar fi de simpatic un caine, daca acesta roade lucruri sau va musca pe voi, membrii familiei lui sau pe musafirii vostri, un catel poate deveni antipatic.

Mai mult, daca obiceiul de a roade lucruri sau a musca nu sunt controlate, acestea pot duce la ranirea cuiva sau la distrugerea obiectelor din casa.

Iata cum puteti dresa un caine, in acest sens:

- In primul rand, este bine de stiut ca un pui de caine luat prea devreme de langa mama lui, poate dezvolta obiceiul de a roade lucruri, asadar nu inseamna intotdeauna ca patrupedul este agresiv. Se poate ca unii catei sa rateze lectiile mamei de a nu merge prea departe cu muscatul si rosul, atunci cand se joaca cu fratii lor.

- In al doilea rand ar trebui sa le cumparati cateilor jucarii de mestecat, pentru a le distrage atentia de la acest obicei si de la rosul obiectelor din casa.

- In al treilea rand, atunci cand un catel va musca, comportati-va ca si mama sau fratii sai. Scoateti sunete prin care sa-i aratati ca va doare. Chiar daca va roade doar hainele este bine sa scoateti un sunet de durere, ca sa-l faceti sa inteleaga ca va provoaca durere. Apoi incetati sa va mai jucati si ingnorati-l.

- Nu in ultimul rand, atunci cand cainele incepe sa muste, distrageti-i atentia, repede, cerandu-i sa se aseze.  O data asezat, prindeti-l de nas si spuneti-i „Caine rau!”cu o voce grava. Daca nu faceti acest gest cum trebuie, cainele nu il va percepe ca pe o pedeapsa. Nu este bine sa strigati, insa folositi un ton mai grav. Cu timpul, cainele va intelege ca greseste si isi va schimba obiceiurile proaste.

Etichete: caine, jucarii, pui caine

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

La fel ca omul, prietenul sau vechi, cainele, poate dezvolta diverse alergii. Descoperirea acestei reactii specifice a...
Hranirea puilor de caine la tata este esentiala pentru dezvoltarea armonioasa a acestora. De aceea, trebuie sa...
Lhasa Apso este o rasa de caine de mici dimensiuni cu originea in regiunea Lhasa din Tibet....