Cum inveti un papagal sa vorbeasca

Cum inveti un papagal sa vorbeasca

Papagalii sunt vorbareti naturali. Afla cum ii inveti sa vorbeasca!

Ei aleg cu usurinta cuvinte, spre deliciul multor proprietari de animale de companie. Desi majoritatea papagalilor au capacitatea de a produce sunete, cum ar fi vorbirea umana, exista anumite specii, care sunt absolut geniale in imitarea vorbirii umane si raspund atunci cand vorbesti cu ei. Acestia sunt papagali Amazon cu cap galben, cu ceafa galbena si fruntea albastra. De asemenea, cu cat este mai tanar papagalul, cu atat este mai usor sa il inveti sa vorbeasca.

Papagalii invata sa vorbeasca in numeroase moduri. Expertii spun ca papagalii, care sunt tinuti singuri cu proprietari care vorbesc foarte mult si cei tinuti cu alti papagali care vorbesc sunt mai predispusi la invatare.

- Cunoaste-ti animalul de companie. Inainte de a incerca sa-ti inveti papagalul, trebuie sa te decizi la nivelul de vorbire pe care doresti sa-l invete animalul de companie. Papagalii pot invata cum sa imite vorbirea umana. Ei pot invata, de asemenea, cum sa raspunda atunci cand sunt intrebati un set de intrebari. Aceasta din urma, totusi, necesita ca papagul sa fie invatat prima data. Invatarea papagalului de companie sa raspunda, este mult mai dificila de facut si de asemenea, este nevoie de multa rabdare de la dresorul de animale. Deci, daca tu crezi ca a invata cum sa imite este perfect pentru animalul de companie, atunci pe aceasta parte trebuie sa se concentreze dresorul de animale.
Trebuie sa faci unele cercetari inainte pe specia papagalului pentru a cunoaste gradul de pregatire la care trebui sa se supuna. Acest lucru iti va stabili asteptarile, si te va ajuta sa gasesti metoda perfecta de antrenament pentru animalul tau de companie.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Papagalii, sunt creaturi vii, dar multi oameni recunoasc cu greu faptul ca au nevoie, de asemenea, de...
Animalele de companie nu pot transmite, din pacate, cu voce tare, daca ceva e in neregula. Din...
Ca stapani de caini, avem datoria morala de a ne ingriji de sanatatea corporala si mentala a...