Cum sa calatoresti cu cainele in masina

Cum sa calatoresti cu cainele in masina

Te muti sau mergi in concediu departe de casa? Nu ai cu cine sa lasi cainele? Daca da, atunci va trebui sa-l iei cu tine. O astfel de calatorie nu va fi floare la ureche, mai ales daca patrupedul nu e obisnuit de mic cu masina. Totusi, se poate. Trebuie sa te ocupi de toate detaliile din timp. Te ajutam prin intermediul acestui articol.

Cum sa calatoresti cu cainele in masina. Pregatirea pentru calatorie:

1. Vaccineaza-l! Du cainele la veterinar. Acesta ii va face controlul de rutina si toate vaccinurile necesare. Vaccinurile cele mai importante sunt cele impotriva rabiei(turbarii), a hepatitei caninei si rapciugii canine(distemper). De asemenea, verifica si ce boli aparteexista in zona in care urmeaza sa calatoresti. Nu in ultimul rand, cauta informatii despre capuse si alti paraziti care ar putea afecta patrupedul.

2. Medicamente pentru rau de miscare. Multi caini au rau de miscare. Veterinarul va decide daca e cazul patrupedului tau. Astfel, i se va prescrie un medicament adecvat. In niciun caz, nu administra medicamente cainelui fara sa consulti specialistul.

3. Fa bagajul cainelui. Fiecare caine este diferit si necesita articole esentiale diferite. La capitolul fara nu se poate intra, evident, hrana cainelui si apa. Foarte importante sunt, de asemenea: hamul, lesa, pungile pentru fecale, jucariile preferate si micile rasfaturi. Introdu toate aceste articole intr-o geanta incapatoare pe care nu uita sa o iei cu tine! E important, de asemenea, sa introduci medicamentele cainelui intr-un recipient din care sa nu se piarda(o punga cu fermoar, de exemplu). In cazul in care cainele are o afectiune medicala, ia o copie a istoricului medical de la medicul veterinar. Acesta iti va fi util in caz de urgenta. 

4. Oboseste-ti cainele cu o plimbare lunga si multa joaca, inainte de a incepe calatoria. Cainii acumuleaza rapid multa energie, mai ales daca sunt tineri si din rase pitici. Asa ca va trebui sa-l obosesti fizic inainte de a-l urca in masina. Du-l in locul de joaca preferat si stoarce-l de energie! In alta ordine de idei, te sfatuim sa il microcipezi. Il vei gasi, astfel, mai usor in cazul in care il pierzi!

Cum sa calatoresti cu cainele in masina. Pasi:

1. Fixeaza cainele cu un ham/ centura de siguranta pentru caine. Cainii nu ar trebui lasati liberi prin masina in timpul calatoriei. Pot deranja soferul... In cazul in care ai un patruped din rasele mici, o cusca suficient de spatioasa e solutia. Pentru cainii din rasele mari, hamul sau centura de siguranta speciala reprezinta metode eficiente. Verifica dispozitivul de retinere/hamul inainte de plecare: acesta trebuie sa fie rezistent la impact, in cazul nedorit al unei coliziuni.

2. Pune o patura pe locul in care va sta cainele. Patura sau patul special se pune sub caine(in cusca sau pe bancheta). Ar fi bine sa alegi un articol pe care cainele deja l-a folosit. Avand mirosul propriu pe el, patrupedul se va familiariza mai repede cu spatiul de calatorie! Patura/patul va proteja, de asemenea, interiorul masinii de posibile accidente precum voma cainelui provocata de raul de masina si urinarea/treaba mare a animalului.

3. Aplica parasolare pe geamurile laterale din spate. In cazul unei calatorii pe timp de canicula, cainele trebuie protejat. Parasolarele vor avea acest rol. In cazul in care geamurile din spate sunt fumurii nu mai ai nevoie de un asemenea accesoriu. Daca nu dai drumul la aer conditionat, ai grija sa deschizi un geam. Cainele, la fel ca omul, are nevoie de aer proaspat si racoros.

4. Jucaria preferata si un mic rasfat. Cainele se plictiseste repede, mai ales daca nu e suficient de obosit. In cazul unei calatorii lungi cu masina, va fi nevoie sa il distrezi cumva. Jucaria preferata te va ajuta in acest sens. De asemenea, ii poti da din cand in cand un mic rasfat alimentar, dar nu in cantitati mari! Daca ii place muzica, da radioul mai tare :)

5. Trage pe dreapta pentru o pauza de toaleta la macar 2 ore. Cainii tind sa urineze mai mult in timpul deplasarilor cu masina, deoarece nivelul lor de anxietate creste considerabil. Asadar, opreste masina la circa 2 ore si da-i ocazia cainelui sa isi faca nevoile. Nu uita de pungute pentru treaba mare!

6. Hraneste-l dupa programul normal. Daca patrupedul tau mananca, de obicei, de doua ori pe zi, ofera-i mesele de dimineata si seara chiar si in timpul calatoriei. Uneori, tot din cauza stresului, cainele nu simte nevoia sa manance in timpul deplasarii cu masina. Nu il forta nicicum sa manance! Odata ajunsi la destinatie, hraneste-l cum se cuvine: merita dupa chinul din masina :)

7. Da-i apa o data pe ora. Este extrem de important sa mentii cainele hidratat in timpul calatoriei cu masina. Pune-i o farfuriuta cu apa langa. Ai grija ca vasul sa nu se goleasca, mai ales daca e canicula!

Citeste si: Cum sa calatoresti cu pisica in masina

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

La fel ca omul, prietenul sau vechi, cainele, poate dezvolta diverse alergii. Descoperirea acestei reactii specifice a...
Hranirea puilor de caine la tata este esentiala pentru dezvoltarea armonioasa a acestora. De aceea, trebuie sa...
Lhasa Apso este o rasa de caine de mici dimensiuni cu originea in regiunea Lhasa din Tibet....