Cum sa determini un cocos sa cante mai putin

Cum sa determini un cocos sa cante mai putin

Cocosul din ograda ta canta neostenit de dimineata pana seara? Uneori, te trezeste din somn si pe la 4 dimineata? E enervant, probabil, dar natural. Un cocos sanatos trebuie sa cante. Iar daca o face si noaptea inseamna ca locul in care adapostesti pasarile peste noapte nu e suficient de linistit. Nu poti, asadar, opri un cocos din cantat, dar il poti determina sa cante mai rar.

Cum sa determini un cocos sa cante mai putin. Schimbarea stilului de viata:

1. Urmareste obiceiurile de cantat ale cocosului. Un cocos matur este responsabil pentru protejarea grupului sau. El canta pentru a informa gainile despre schimbarile de mediu si despre potentiale pericole. Asadar, urmareste cocosul cateva zile. Vei intelege cand si de ce canta!

2. Indeplineste nevoile cocosului. Pe langa faptul ca isi alerteaza grupul cu privire la potentiale pericole, un cocos poate canta pentru a informa stapanul ca nu are hrana si/sau apa. Hranind pasarile cum trebuie si oferindu-le apa curata, masculul nu va mai canta la fel de des. Nu uita sa hranesti pasarile inainte de culcare. Cocosul va fi mai linistit peste noapte.

3. Redu efectivul de pasari. Cocosii canta pentru a-si afirma dominatia asupra altor cocosi si pentru a comunica cu grupul. Pentru a evita bataile sangeroase dintre cocosi, dar si pentru a reduce cantatul, ar fi bine sa pastrezi un singur cocos.

4. Limiteaza expunerea cocosului la stimuli nocturni. Cantatul este cel mai deranjant pe parcursul noptii. Sursa de lumina si spatiul prea larg il pot tine treaz pe mascululul, care nu se va opri astfel din cucurigu toata noaptea. Asadar, locul de culcare al pasarilor trebuie sa fie intunecat, curat, calduros si nu foarte mare. De asemenea, culcusul gainilor trebuie sa fie bine inchis, astfel incat pradatorii precum dihorii si vulpile sa nu poata ataca pasarile!

Cum sa determini un cocos sa cante mai putin. Guler special:

1. Cumpara/fa un guler pentru cocos. Un astfel de guler limiteaza fluxul de aer in pieptul cocosului, ceea ce reduce numarul de decibeli in timpul cantatului. Poti cumpara un guler pentru cocos(cel mai ieftin costa 20 lei) sau poti face unul. Pentru acrea un astfel de guler, ai nevoie de o bucata de Velcro(un sistem de inchidere format din doua suprafete: una de nailon si una de pasla)cu o lungime de 15-20 cm si o latime de 5 cm. Lipeste partile din spate una de cealalta.

2. Tine cocosul in brate cu ambele maini. Cu mana dominanta, tine-i corpul suficient de bine strans incat sa nu scape. Cu mana de rezerva, ridica-i penele din jurul gatlejului. Daca barbatelul incearca sa te ciupeasca, va trebui sa porti manusi si sa te feresti pe cat posibil de ciocul buclucas :)

3. Fixeaza-i gulerul pe gatlej. Foloseste-ti mana dominanta pentru a apuca gulerul. Pune un capat al gulerului pe ceafa cocosului. Foloseste degetul mare pentru a tine gulerul pe loc. Pozitioeaza gulerul jos pe gatul cocosului. Infasoara gulerul in jurul gatului cocosului si fixeaza-l. Pe masura ce tii gulerul cu degetul mare, foloseste mana dominanta pentru a infasura gulerul pe gatlejul cocosului. Suprapune gulerul si fixeaza-l.

4. Ai grija sa nu strangi prea tare gulerul! Introdu degetul mic intre guler si gatul cocosului. Degetul mic ar trebui sa alunece dedesubt. Asculta respiratia cocosului. Daca se chinuie sa respire, slabeste gulerul.

5. Regleaza gulerul dupa cum este necesar. Poate fi necesar sa micsorezi/maresti gulerul. Daca atasezi acest sistem pe gatul cocosului tanar, va trebui sa largesti gulerul pe masura ce pasarea se maturizeaza.

Citeste si: Cum sa cresti GAINI KABIR

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ai de gand sa cresti gaini, dar nu ai prea multa experienta in domeniu? Daca da, un...
Iti prezentam, astazi, o reteta de crema foarte fina, pe baza de gris, fulgi de cocos si...
Biscuitii cu cocos se pot consuma in orice moment al zilei. Se prepara foarte usor si iti...