Inghetata paleo cu ciocolata. Ingrediente pentru 8 portii:
- 2 cutii de 410 ml de lapte de cocos cu continut ridicat de grasimi;
- trei sferturi de cana (75 g) de pudra de cacao;
- trei sferturi de cana (226 g) de miere/sirop de agave/sirop de artar;
- 2 lingurite (9,9 ml) de extract de vanilie;
- un sfert de lingurita de sare de mare sau sare kosher/
Inghetata paleo cu ciocolata si nuca de cocos. Mod de preparare:
- baga laptele de cocos la frigider cu macar 2 ore inainte de a te apuca de inghetata. Racirea laptelui determina intarirea grasimii, astfel incat sa poti bate laptele intr-un amestec gros si cremos. Nu folosi laptel light, cu adaos de apa!
- pune toate ingredientele intr-un blender;
- amesteca ingredientele in blender pentru circa 30 secunde, pana se formeaza o crema fina. Fii atent/a sa dizolvi bine cacaua! Daca raman bucati pe partile vasului de blender, opreste aparatul, curata-le cu o spatula si apoi porneste blenderul pentru alte cateva zeci de secunde. Ai grija cum cureti cacaua, sa nu te ranesti in lama ascutita a blenderului
- raceste crema intr-un aparat de inghetata sau congeleaz-o intr-un alt vas. Pentru inghetarea manuala, toarna crema de inghetata intr-un vas nu foarte adanc si da-l la congelator pentru minimum 4 ore. Pastreaza inghetata intr-un recipient etans la congelator, maximum o saptamana
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci inghetata Paleo cu vanilie