Afla cum se face balmus

Afla cum se face balmus

Balmusul este o reteta de mamaliga moale cu branza iute.

Ingrediente:

- 400 grame malai,
- 11/2 l lapte indoit cu apa,
- 200 g branza de oi,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se pune la fiert laptele indoit cu apa. Separat se pregateste malaiul proaspat cernut.

2

Cand laptele indoit cu apa da in fiert, se adauga o lingurita de sare si se presara putin malai.

3

Dupa cateva minute, cand apa clocoteste se toarna tot malaiul deodata si se despica movilita de malai in doua cu facaletul.

4

Se lasa sa fiarba cu incetul circa o jumatate de ora. Apoi se amesteca bine de tot, apasand cu facaletul spre peretii ceaunului.

5

Mamaliga trebuie sa fie moale. Cand este gata, se adauga branza de oi si se mai amesteca pana se incorporeaza bine toata branza. Se rastoarna.

Mod de servire:

Balmusul se serveste foarte fierbinte, cu smantana la pranz sau la cina.

Etichete: balmus, mamaliga, smantana

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pizza, stim cu totii, isi are originea in Italia. Retetele de la mama lor s-au raspandit cu...
Iarna, cand se pune varza la murat, gospodinele obisnuiesc sa prepare mai des varza acra calita. Iata...
Unii spun despre ciulamaua de ciuperci ca este mai gustoasa decat cea pregatita cu carne. Daca vrei...