Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Lintea este asemanatoare cu fasolea boabe si se prepara similar cu aceasta.
Lintea este asemanatoare cu fasolea boabe si se prepara similar cu aceasta.
Iata o reteta de linte fiarta cu radacinoase:
Ingrediente:
- 500 grame linte,
- o ceapa,
- un morcov,
- un patrunjel,
- 50 rame unt proaspat.
Mod de preparare:
Se alege lintea cu grija, bob cu bob, ca sa nu ramana pietricele prin ea. Se tine doua ore in apa calduta.
Se pune la fiert cu apa rece, cu o ceapa si zarzavat.
Trebuie sa fiarba incet, ca sa nu se terciuiasca.
Sare se pune numai la sfarsit, cand lintea este aproape fiarta, altfel ramane tare.
Cand este gata, se scurge si se adauga o bucata de unt proaspat.
Untul trebuie sa fie taiat in bucati mici ca sa se topeasca repede.
Mod de servire:
Lintea astfel pregatita se amesteca si se serveste fierbinte alaturi de muschiulet de porc.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.