Afla cum se face lintea fiarta

Afla cum se face lintea fiarta

Lintea este asemanatoare cu fasolea boabe si se prepara similar cu aceasta.

Iata o reteta de linte fiarta cu radacinoase:

Ingrediente:

- 500 grame linte,
- o ceapa,
- un morcov,
- un patrunjel,
- 50 rame unt proaspat.

Mod de preparare:

1

Se alege lintea cu grija, bob cu bob, ca sa nu ramana pietricele prin ea. Se tine doua ore in apa calduta.

2

Se pune la fiert cu apa rece, cu o ceapa si zarzavat.

3

Trebuie sa fiarba incet, ca sa nu se terciuiasca.

4

Sare se pune numai la sfarsit, cand lintea este aproape fiarta, altfel ramane tare.

5

Cand este gata, se scurge si se adauga o bucata de unt proaspat.

6

Untul trebuie sa fie taiat in bucati mici ca sa se topeasca repede.

Mod de servire:

Lintea astfel pregatita se amesteca si se serveste fierbinte alaturi de muschiulet de porc.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Asemanatoare cu fasolea boabe, lintea se pregateste asemanator cu aceasta. Din linte se poate obtine o supa...
Chiftelele cu linte se combina cu ceapa, zarzavat si condimente inainte de prajire. Aceasta reteta aperitiv poate...
Lintea batuta se prepara similar cu fasolea uscata. Ingrediente: - 500 grame linte, - sare, - 2...