Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Asemanatoare cu fasolea boabe, lintea se pregateste asemanator cu aceasta.
Asemanatoare cu fasolea boabe, lintea se pregateste asemanator cu aceasta.
Din linte se poate obtine o supa delicioasa in zilele de post, dar la fel de bine o puteti asezona cu costita afumata de porc.
Iata cum se prepara lintea cu costita pentru a obtine o mancare delicioasa cu iz de afumatura.
Ingrediente:
- 500 g linte,
- 300 g costita afumata,
- o ceapa,
- un catel de usturoi,
- o lingura de untura,
- o lingura de bulion,
- o foaie de dafin, sare.
Mod de preparare:
Se alege lintea, se spala si se pune intr-o cratita cu apa rece sa fiarba pe jumatate, in clocote mici.
Se prajeste usor, cu o lingura de untura, o ceapa taiata marunt si se asaza aceeasi cratita cu lintea si cu costita taiata bucati.
Se lasa sa fiarba circa o ora la foc potrivit.
Se adauga putin bulion de rosii, un fir de usturoi, o frunza de dafin sau o crenguta de cimbru si sare cat trebuie.
Se acopera, se da la cuptor si se mai tine un sfert de ora. Aceeasi mancare se poate pregati si cu fasole boabe.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.