Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Mamaliga cu ochiuri este o reteta simpla si rapida, foarte apreciata de catre romani.
Mamaliga cu ochiuri este o reteta simpla si rapida, foarte apreciata de catre romani.
Ingrediente:
- 400 grame malai,
- 1 ¼ l lapte Iindoit cu apa,
- sare, o lingura de unt,
- 2 linguri de smantana,
- 2 linguri de branza,
- 6 oua,
- unt proaspat (cat o nuca).
Mod de preparare:
Se pune la fiert laptele indoit cu apa. Separat se pregateste malaiul proaspat cernut.
Cand laptele indoit cu apa da in fiert, se adauga o lingurita de sare si se presara putin malai.
Dupa cateva minute, cand apa clocoteste se toarna tot malaiul deodata si se despica movilita de malai in doua cu facaletul.
Se lasa sa fiarba cu incetul circa o jumatate de ora, apoi se amesteca bine de tot, apasand cu facaletul spre peretii ceaunului.
Mamaliga trebuie sa fie potrivit de moale. Cand este gata, se adauga untul, smantana si branza.
Se unge cu unt o forma rezistenta la foc, se asaza mamaliga, se netezeste deasupra, apoi cu dosul unei linguri muiate in unt topit, se fac cuiburi de marimea unui ou.
Se sparge cate un ou in fiecare cuib, se pun deasupra cateva bucatele de unt si se da la cuptor pana incepe sa se prinda albusul.
Se serveste calda in forma.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.