Afla cum se face mamaliga cu ochiuri

Afla cum se face mamaliga cu ochiuri

Mamaliga cu ochiuri este o reteta simpla si rapida, foarte apreciata de catre romani.

Ingrediente:

- 400 grame malai,
- 1 ¼ l lapte Iindoit cu apa,
- sare, o lingura de unt,
- 2 linguri de smantana,
- 2 linguri de branza,
- 6 oua,
- unt proaspat (cat o nuca).

Mod de preparare:

1

Se pune la fiert laptele indoit cu apa. Separat se pregateste malaiul proaspat cernut.

2

Cand laptele indoit cu apa da in fiert, se adauga o lingurita de sare si se presara putin malai.

3

Dupa cateva minute, cand apa clocoteste se toarna tot malaiul deodata si se despica movilita de malai in doua cu facaletul.

4

Se lasa sa fiarba cu incetul circa o jumatate de ora, apoi se amesteca bine de tot, apasand cu facaletul spre peretii ceaunului.

5

Mamaliga trebuie sa fie potrivit de moale. Cand este gata, se adauga untul, smantana si branza.

6

Se unge cu unt o forma rezistenta la foc, se asaza mamaliga, se netezeste deasupra, apoi cu dosul unei linguri muiate in unt topit, se fac cuiburi de marimea unui ou.

7

Se sparge cate un ou in fiecare cuib, se pun deasupra cateva bucatele de unt si se da la cuptor pana incepe sa se prinda albusul.

Se serveste calda in forma.

Etichete: mamaliga, ochiuri, malai

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pizza, stim cu totii, isi are originea in Italia. Retetele de la mama lor s-au raspandit cu...
Iarna, cand se pune varza la murat, gospodinele obisnuiesc sa prepare mai des varza acra calita. Iata...
Unii spun despre ciulamaua de ciuperci ca este mai gustoasa decat cea pregatita cu carne. Daca vrei...