Afla cum se face sufleul de fasole verde

Afla cum se face sufleul de fasole verde

Sufleul de fasole verde se obtine ca orice tip de sufleu cu legume din fasole verde fideluta cu sos alb si oua.

Ingrediente:

- 750 grame fasole fidea,
- 3 linguri unt,
- 2 linguri faina,
- 1/2 ceasca lapte sau apa,
- 2 linguri branza,
- 3 oua,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se curata fasolea si se fierbe in apa clocotita cu putina sare.

2

Se scurge, se asaza cu unt intr-o forma rezistenta la foc si se tine pe masina pana iese umezeala din fasole.

3

Separat se prajesc doua linguri nu prea pline de fairia, in doua linguri de unt topit, fierbinte.

4

Se amesteca, fara sa se rumeneasca de loc si se sting cu lapte sau cu apa.

5

Se lasa sa fiarba pana se ingroasa bine si se desface de pe cratita. Se da la o parte.

6

Cand compozitia s-a racorit putin, se adauga branza rasa si galbenusurile puse pe rand.

7

Se potriveste de sare. La sfarsit se adauga albusurile spuma.

8

Se toarna compozitia peste fasole, se stropeste cu unt, se presara branza, se da la cuptor o ora.

Mod de servire:

Se serveste cand a crescut frumos.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru sufleul cu mere intregi se foloseste marmelada sau dulceata, ca umplutura pentru fructe. Ingrediente: 6 mere...
Vrei sa prepari un dulce rapid, consistent si racoritor? Atunci sufleul de mere este o alegere perfecta...
Sufleul de portocale se prepara similar cu sufleul de lamaie. Ingrediente: o portocala mare, 100 grame zahar,...