Afla cum se face sufleul de paine

Afla cum se face sufleul de paine

Daca ai testat in propria bucatarie budinca de paine si ti-a placut,  incearca si sufleul de paine.

Ingrediente:

- 4 chifle,
- 50 grame unt proaspat,
- 3 oua,
- 6 linguri de zahar vanilat,
- un pahar cu lapte,
- 2 linguri de sirop sau zeama de dulceata.

Mod de preparare:

1

Se taie chiflele felii subtiri si se unge fiecare felie cu unt.

2

Se asaza intr-o forma de piatra.

3

Separat se freaca galbenusurile cu 3 linguri de zahar vanilat pana cresc ca o crema si se subtiaza cu un pahar de lapte.

4

Se toarna peste feliile de paine, se acopera forma si se da o ora la rece, pana absoarbe painea toata crema.

5

Intre timp se bat albusurile spuma cu 3 linguri de zahar, se adauga 2 linguri de sirop de fructe sau zeama de dulceata, se mai bate si se pune albusul in forma peste feliile de paine.

6

Se coace trei sferturi de ora la foc potrivit.

Mod de servire:

Se serveste indata ce este gata, altfel se lasa.

Etichete: sufleu paine, sufleu, paine

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru sufleul cu mere intregi se foloseste marmelada sau dulceata, ca umplutura pentru fructe. Ingrediente: 6 mere...
Vrei sa prepari un dulce rapid, consistent si racoritor? Atunci sufleul de mere este o alegere perfecta...
Sufleul de portocale se prepara similar cu sufleul de lamaie. Ingrediente: o portocala mare, 100 grame zahar,...