Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Omleta sufleu este un aperitiv cald rapid si consistent, ideal pentru micul dejun si chiar pentru cina.
Omleta sufleu este un aperitiv cald rapid si consistent, ideal pentru micul dejun si chiar pentru cina.
Ingrediente:
- 4 galbenusuri,
- 8 albusuri,
- 150 grame zahar pisat;
- unt pentru uns forma,
- 2 linguri de rom,
- o lingura de zahar.
Mod de preparare:
Se freaca galbenusurile cu zaharul pisat, bine pana ce cresc ca o crema.
Se adauga o lingura de rom si la urma albusurile batute spuma.
Se unge cu unt o forma rezistenta la foc, se presara putin zahar tos.
Se toarna compozitia si se netezeste cu lama unui cutit.
Tot cu cutitul se fac deasupra cateva crestaturi.
Se pune la foc bun, dar nu prea mare.
Se tine cam ¾ de ora si se serveste Indata ce este gata.
Mod de servire:
Inainte de a da sufleul la masa, se toarna deasupra 2 linguri de rom, tinut la cald pe marginea masinii si in care am topit o lingurita de zahar.
Se da foc si se serveste aprins la masa.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.