Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Bucate traditionale de Craciun, carnatii de casa sunt o combinatie de carne de porc cu slanina.
Bucate traditionale de Craciun, carnatii de casa sunt o combinatie de carne de porc cu slanina.
Dupa preferinta, carnea de porc se poate combina cu cea de vita.
Ingrediente:
- 1,5 kg carne de porc
- 300 grame slanina cruda
- condimente: sare, piper, ienibahar
- o capatana usturoi
- mate de porc
Mod de preparare:
Se trece carnea macra de porc prin masina de tocat si se amesteca cu bucatele mici de slanina cruda.
Se adauga, dupa gust, sare, piper, ienibahar si zeama de mujdei de usturoi.
Se framanta totul bine la un loc, adaugand si putina zeama de carne.
Tocatura trebuie sa fie moale si destul de sarata. Se asaza la masina de tocat carne tubul de tabla pentru umplut matele.
Dinainte se pregatesc matele subtiri, bine spalate, intoarse pe dos si tinute in apa rece, in timpul cat se prepara tocatura.
Se trage matul peste tubul de tabla, adunandu-l pe tot la un loc, apoi se introduce tocatura cu ajutorul masinii, incet ca sa nu se sparga matul.
Se fac mai moi. Se lasa sa se zvante cateva zile intr-un loc racoros si se dau la fum, pentru pastrat, sau se consuma proaspeti, neafumati.
Carnatii care se dau la fum se fac ceva mai indesati. In tocatura lor nu se mai adauga zeama de came si se fac ceva mai sarati si mai piperati decat cei care se mananca proaspeti.
Mod de servire:
Carnatii pot fi consumati cu castraveti acrii sau alte muraturi asortate dupa frigere.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.