Carne porc

Lista articolelor despre carne porc pe AflaCum.ro

Articole despre carne porc

Citeste cele mai noi articole despre carne porc publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre carne porc, pe AflaCum.ro!

Bujenita este o pastrama obtinuta, de obicei, din carne de vanat. Preparatul, insa, se poate face si din carnea porcului domestic. Asta in cazul in care nu ai la indemana ceva muschi sau ceafa de porc mistret...

Ingrediente:

- 2 kg ceafa de porc(daca e de mistret, cu atat mai bine);

Carnea de porc ramane in topul preferintelor romanilor. Sunt nenumarate retete care contin acest tip de carne, multe dedicate sarbatorilor de iarna. Nu despre una dintre acestea vom scrie astazi, ci despre o reteta care se preteaza perioadei de primavara, mai exact lunii mai. Este vorba despre papricasul de porc.

Ai nevoie de o jumatate de ora pentru a gati papricas de porc. Specialistii in bucatarie considera ca aceasta reteta este de dificultate medie.

Ingrediente:

Carnea de porc ramane pe primul loc in preferintele romanilor. De aceea, ne-am gandit sa iti prezentam, azi, o reteta mai putin populara, care are la baza acest tip de carne. Este vorba despre muschiuletul de porc in sos de soia.

Ingrediente pentru 3 portii:

- 500 grame de muschiulet de porc;

Carnea de porc nu lipseste de pe mesele romanilor in perioada sfintei sarbatori de Craciun! Unii au sansa de a consuma carne crescuta in propria gospodarie, altii sunt nevoiti sa o cumpere! Daca faci parte din cea de-a doua categorie, trebuie sa tii cont de sfaturile de mai jos.

Cum sa verifici carnea de porc inainte de a o cumpara:

- verifica stampila sanitar veterinara. Daca aceasta nu exista, nu cumpara produsul.

Craciunul inseamna traditie, obiceiuri si multa bucurie in casele romanilor. Printre obiceiurile vechi, regasim taierea si prepararea porcului. Asadar, dupa Ignat, gospodinele se apuca de cozonaci si de salata boeuf, iar barbatii de pregatirea porcului. O buna parte din carnea de porc se pune la afumat. Despre tehnicile de afumare, in cele ce urmeaza.

Cum se afuma carnea de porc. Metode de afumare:

- in afumatori - (constructii amenajate din lemn, metal sau caramida).

Astazi, iti prezentam o reteta autohtona de bors tiganesc! Daca inca nu stii, borsul inseamna o ciorba mai acra. Asadar, sa vedem despre ce este vorba.

Ingrediente:

- 300 gr de carne de porc;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vrei o friptura de porc care sa te faca sa te lingi pe degete? Foloseste marinada! Noi...
Bucate traditionale de Craciun, carnatii de casa sunt o combinatie de carne de porc cu slanina. Dupa...
Consumati in special la traditionala masa de Craciun, carnatii pot fi cumparati din comert sau preparati in...
Carnea de porc este delicioasa fie ca este preparata la gratar, la tigaie sau la cuptor. Tot...
Sarmalele se pot impacheta in varza dulce, in foi de vita de vie, dar si in foi...
Tocana de carne sau de legume este un preparat traditional romanesc care se serveste cu mamaliga si...