Carne porc

Lista articolelor despre carne porc pe AflaCum.ro

Articole despre carne porc

Citeste cele mai noi articole despre carne porc publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre carne porc, pe AflaCum.ro!

Carnea de porc nu lipseste de pe mesele romanilor in perioada sfintei sarbatori de Craciun! Unii au sansa de a consuma carne crescuta in propria gospodarie, altii sunt nevoiti sa o cumpere! Daca faci parte din cea de-a doua categorie, trebuie sa tii cont de sfaturile de mai jos.

Cum sa verifici carnea de porc inainte de a o cumpara:

- verifica stampila sanitar veterinara. Daca aceasta nu exista, nu cumpara produsul.

Craciunul inseamna traditie, obiceiuri si multa bucurie in casele romanilor. Printre obiceiurile vechi, regasim taierea si prepararea porcului. Asadar, dupa Ignat, gospodinele se apuca de cozonaci si de salata boeuf, iar barbatii de pregatirea porcului. O buna parte din carnea de porc se pune la afumat. Despre tehnicile de afumare, in cele ce urmeaza.

Cum se afuma carnea de porc. Metode de afumare:

- in afumatori - (constructii amenajate din lemn, metal sau caramida).

Astazi, iti prezentam o reteta autohtona de bors tiganesc! Daca inca nu stii, borsul inseamna o ciorba mai acra. Asadar, sa vedem despre ce este vorba.

Ingrediente:

- 300 gr de carne de porc;

Ciorba cu oase de porc si conopida este ideala pentru sezonul rece. Carnea de porc este asociata cu alimentatia din aceasta perioada, la fel si conopida, asa ca nu sta pe ganduri: gateste o ciorba delicioasa, rapid si ieftin!

Ingrediente:

- un kilogram de oase de porc invelite in putina carne (os garf sau os de la pulpa);

Vrei o friptura de porc care sa te faca sa te lingi pe degete? Foloseste marinada! Noi iti spunem care sunt pasii corecti pentru marinarea carnii de porc.

Ingredientele acide folosite la marinarea muschiului de porc ajuta carnea sa se fragezeasca si ajuta aromele sa penetreze carnea. Carnea de porc poate fi inmuiata in sos de la 2 ore pana la 12 ore.

Toate marinatele bune au mai multe componente de baza, care in combinatie produc gustul excelent si de calitate.

Bucate traditionale de Craciun, carnatii de casa sunt o combinatie de carne de porc cu slanina.

Dupa preferinta,  carnea de porc se poate combina cu cea de vita.

Ingrediente:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Carnea de porc este delicioasa fie ca este preparata la gratar, la tigaie sau la cuptor. Tot...
Sarmalele se pot impacheta in varza dulce, in foi de vita de vie, dar si in foi...
Tocana de carne sau de legume este un preparat traditional romanesc care se serveste cu mamaliga si...