Ingrediente:
- 2 kilograme de carne de porc;
- 1 kilogram de carne vita;
- mate de porc;
- o capatana mare de usturoi;
- o lingura de cimbru uscat;
- o lingura de boia dulce;
- o jumatate de lingura de boia iute;
- o lingurita de piper;
- sare grunjoasa;
- o jumatate de lingurita de ienibahar.
Mod de preparare:
- curata matele si spala-le. Le vei razui atent cu dosul unui cutit sau cu o lingura de lemn.
- intr-un vas cu 300 ml de apa, dizolva o lingura cu varf de sare grunjoasa.
- taie carnea de porc si de vita in bucati mici, toac-o si pune-o intr-un vas.
- piseaza usturoiul, freaca-l cu un praf de sare, toarnai putina apa si omogenizeaza.
- adauga mujdeiul si toate condimentele peste carne, mai putin sarea.
- amesteca si pune treptat din saramura, framantand bine.
- lasa amestecul sa se aromatizeze peste noapte.
- monteaza palnia de carnati la masina de tocat si umple matele. Ai grija sa nu fie prea indesati, deoarece in momentul in care se usuca se vor sparge.
- dupa ce ai umplut carnatii, lasa-i atarnati 4-5 ore in bucatarie sa se usuce, dupa care scoate-i pe balcon sa se usuce bine.
Succes si pofta buna!