Ingredientele acide folosite la marinarea muschiului de porc ajuta carnea sa se fragezeasca si ajuta aromele sa penetreze carnea. Carnea de porc poate fi inmuiata in sos de la 2 ore pana la 12 ore.
Toate marinatele bune au mai multe componente de baza, care in combinatie produc gustul excelent si de calitate.
Alege componenta acida. Ingredientele acide, cum sunt otetul, vinul sau sucurile citricelor vor inmuia tesuturile carnii. Se toarna o cana ( 240 mililitri ) de ingredient acid dupa preferinta intr-un castron. Evita folosirea castronului de metal, deoarece metalul reactioneaza cu acidul si va rezulta un gust neplacut.
Alege uleiul. Cele mai multe retete de marinate fac apel la uleiul de masline. Utilizati ulei de masline extravirgin pentru cea mai buna aroma. Se toarna o lingura (15 ml.) de ulei in castron.
Alege condimentele pentru marinata. Mirodeniile sau ierburile uscate sunt cele mai frecvente alegeri. Se taie ¼ de cana (20 grame) ierburi proaspete sau se poate folosi 1 lingurita (2 grame) ierburi uscate. De asemenea, include aproximativ o lingurita (4 grame) de sare si ½ lingurita piper negru macinat. Utilizati alte mirodenii dupa gust.
Dupa ce ai adaugat condimentele, gusta sosul cu o lingura. Ajusteaza gustul dupa preferinta, daca este necesar. Toate ingredientele se combina folosind un tel din plastic.
Pune muschiul de porc intr-o punga de plastic resigilabila. Se toarna sosul peste muschiul de porc. Asigurati-va ca muschiul este acoperit complet cu marinata.
Sigilati punga si puneti-o in frigider timp de 2 pana la 12 ore.
Intoarceti punga periodic pentru a permite absorbtia maxima a marinatei pe toate partile muschiului.