Afla cum se prepara chiflele de casa

Afla cum se prepara chiflele de casa

Chiflele sunt niste paini mai mici care se pot prepara si in casa.

Ingrediente:

- un kg faina,
- 40 g drojdie,
- 6 - 7 dl lapte,
- o lingura ulei,
- 20 g zahar,
- 2 lingurite rase de sare.

Mod de preparare:

1

Se cerne faina in copaie. Se face loc la mijloc.

2

Se pune drojdia frecata cu zaharul, apoi uleiul, sarea si laptele rece.

3

Se framanta totul bine, pana ce aluatul face basici si se desprinde de pe maini.

4

Se pune la cald sa creasca. Dupa ce a crescut, nu insa complet, se rastoarna coca pe masa de aluat presarata cu faina, se imparte in painite mici de circa 50 - 60 g fiecare, se rotunjesc in mana si se asaza pe tava presarata cu faina.

5

De indata ce sunt asezate pe tava, inainte de a creste, se cresteaza deasupra, in doua sau in patru, cu un cutit foarte bine ascutit, cu o miscare iute si destul de adanc.

6

Se lasa sa creasca si, inainte de le da la cuptor, se ung cu ou amestecat cu putin lapte.

7

Se coc la foc iute circa 20 de minute.

Chiflele se pot consuma la micul dejun impreuna cu diverse antreuri reci, dar si la masa de pranz inmuiate in sos.

Etichete: chifle, chifle casa, paini

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Romanii sunt printre cei mai mari consumatori de paine din Europa! Nu e neaparat o realitate periculoasa....
Bucataria japoneza este recunoscuta in lume pentru deliciosul si sanatosul sushi. Putini stiu, insa, ca si produsele...
Galbiorii sunt bogati in vitamina D, la fel ca toate ciupercile. Vitamina D este cunoscuta pentru proprietatile...