Afla cum se prepara chiflele de casa

Afla cum se prepara chiflele de casa

Chiflele sunt niste paini mai mici care se pot prepara si in casa.

Ingrediente:

- un kg faina,
- 40 g drojdie,
- 6 - 7 dl lapte,
- o lingura ulei,
- 20 g zahar,
- 2 lingurite rase de sare.

Mod de preparare:

1

Se cerne faina in copaie. Se face loc la mijloc.

2

Se pune drojdia frecata cu zaharul, apoi uleiul, sarea si laptele rece.

3

Se framanta totul bine, pana ce aluatul face basici si se desprinde de pe maini.

4

Se pune la cald sa creasca. Dupa ce a crescut, nu insa complet, se rastoarna coca pe masa de aluat presarata cu faina, se imparte in painite mici de circa 50 - 60 g fiecare, se rotunjesc in mana si se asaza pe tava presarata cu faina.

5

De indata ce sunt asezate pe tava, inainte de a creste, se cresteaza deasupra, in doua sau in patru, cu un cutit foarte bine ascutit, cu o miscare iute si destul de adanc.

6

Se lasa sa creasca si, inainte de le da la cuptor, se ung cu ou amestecat cu putin lapte.

7

Se coc la foc iute circa 20 de minute.

Chiflele se pot consuma la micul dejun impreuna cu diverse antreuri reci, dar si la masa de pranz inmuiate in sos.

Etichete: chifle, chifle casa, paini

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Romanii sunt printre cei mai mari consumatori de paine din Europa! Nu e neaparat o realitate periculoasa....
Galbiorii sunt bogati in vitamina D, la fel ca toate ciupercile. Vitamina D este cunoscuta pentru proprietatile...
Un aperitiv simplu de preparat, ce poate fi servit inclusiv la micul dejun sunt chiflele umplute. Ingrediente: ...