Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
O alternativa a pateului de ficat sunt levarburstii preparati din ficat.
O alternativa a pateului de ficat sunt levarburstii preparati din ficat.
Iata o reteta de carnati de casa obtinuti din ficat.
Ingrediente:
Se fierbe ficatul nu prea tare, in clocote mici, impreuna cu tot atata carne grasa de la gat.
Dupa ce s-au racorit, se trec de 2 - 3 ori prin masina de carne si se freaca bine intr-un castron, pana devin ca o pasta.
Separat se taie slanina mai tare, foarte putin fiarta, in patratele mici, se amesteca cu ficatul, adaugand putina zeama in care a fiert la inceput ficatul.
Se mai adauga sare, piper si nucsoara pisata.
Se umplu matele groase, care au fost bine curatite si spalate.
Ca sa nu plezneasca la fiert, se inteapa mai inainte cu un ac, in cateva locuri.
Se pun in apa fierbinte sa dea cateva clocote, dar la foc mic, altfel plesnesc.
Se lasa sa se racoreasca in apa.
Mod de servire:
Se pastreaza la rece si pot fi consumati ca si pateul de ficat pe paine impreuna cu felii de gogosari in otet.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.