Carnati de ficat sau levarbursti

Carnati de ficat sau levarbursti

O alternativa a pateului de ficat sunt levarburstii preparati din ficat.

Iata o reteta de carnati de casa obtinuti din ficat.

Ingrediente:

1

Se fierbe ficatul nu prea tare, in clocote mici, impreuna cu tot atata carne grasa de la gat.

2

Dupa ce s-au racorit, se trec de 2 - 3 ori prin masina de carne si se freaca bine intr-un castron, pana devin ca o pasta.

3

Separat se taie slanina mai tare, foarte putin fiarta, in patratele mici, se amesteca cu ficatul, adaugand putina zeama in care a fiert la inceput ficatul.

4

Se mai adauga sare, piper si nucsoara pisata.

5

Se umplu matele groase, care au fost bine curatite si spalate.

6

Ca sa nu plezneasca la fiert, se inteapa mai inainte cu un ac, in cateva locuri.

7

Se pun in apa fierbinte sa dea cateva clocote, dar la foc mic, altfel plesnesc.

8

Se lasa sa se racoreasca in apa.

Mod de servire:

Se pastreaza la rece si pot fi consumati ca si pateul de ficat pe paine impreuna cu felii de gogosari in otet.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Carnatii se afla pe lista de prioritati a romanilor atunci cand vine vorba de mancarea preferata. Daca...
Cumparaturile din hipermarket au devenit un mod de viata pentru cetateanul modern. E mai rapid si mai...
Bucate traditionale de Craciun, carnatii de casa sunt o combinatie de carne de porc cu slanina. Dupa...