Mic-dejun cu carnati si legume. Ingrediente:
- 600-700 grame de carnati proaspeti;
- 5 oua mari/6 oua medii;
- 2-3 cozi de ceapa verde;
- 2-3 cozi de usturoi verde;
- 2 vinete medii prajite/coapte;
- 5 ardei copti;
- 3 rosii rase;
- sare, oregano, piper negru macinat, boia de ardei dulce, dupa gust;
- 3-4 crengute de patrunjel;
- ulei de floarea-soarelui.
Mic-dejun cu carnati si legume. Mod de preparare:
- incinge uleiul intr-o tigaie;
- pune carnatii la prajit in tigaie(3 minute pe fiecare parte);
- scoate carnatii pe o farfurie(daca sunt prea lungi, taie-i)
- spala ceapa verde si usturoiul verde;
- toaca marunt ceapa si usturoiul;
- toarna ceapa si usturoiul maruntite in tigaia cu ulei incins;
- presara sare peste ceapa si usturoi, amesteca. Prajeste amestecul timp de 5 minute la foc mediu;
- spala vinetele, apoi taie-le în bucăți maricele;
- transfera vinetele in tigaia cu prajeala;
- taie in bucati mascate(mari) ardeii copti si transfera-i in tigaie;
- amesteca legumele si mai lasa-le la gatit inca 5 minute, la foc mic, cu capacul pus peste tigaie
- incorporeaza pasta de rosii si asezonaeaza mancarea cu condimentele recomandate mai sus, dupa gust. Amesteca;
- sparge cate un ou in fiecare sectiune dintre bucatile de carnati;
- asezoneaza ouale cu putina sare si boia de ardei dulce;
- acopera tigaia cu capac si mai gateste mancarea inca 8 minute la foc mic.
- opreste focul;
- presara mancarea cu patrunjel tocat marunt si gata!
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Mic dejun rapid si satios! Toast cu ou, bacon, paine si cascaval