Reteta: Branza de vaci topita in casa

Reteta: Branza de vaci topita in casa

O alternativa mult mai sanatoasa a branzei topite din comert este branza de vaci topita in casa.

Ingrediente:

- 500 grame branza de vaci,
- o lingura de unt,
- un pahar de apa calda,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se zvanta intr-o carpa branza de vaci pana nu mai ramane deloc zer.

2

Se pune intr-un castron, se faramiteaza cu furculita si se tine acoperita la camara 2-3 zile, amestecand-o din cand in cand pana se preface intr-o pasta galbuie cu un miros tare de branza fermentata.

3

Se pune intr-o cratita si se amesteca branza netopita.

4

Se pune putina sare si cand branza este toata topita, se toarna incet un pahar de apa calda.

5

Se amesteca si se adauga o lingura de unt.

6

Se lasa sa dea in clocot.

Mod de servire:

Se serveste fie fierbinte, cu mamaliguta, fie rece, cu unt proaspat, cu branza de desert.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Insomnia poate fi provocata de o stare mentala nepotrivita, dar si de alimentatie. Mai jos iti prezentam...
Romanii sunt mari amatori de branza. Putini stiu, din pacate, sa recunoasca o branza de calitate. Asa...
Producatorii de alimente folosesc aditivi si chimicale in produsele lor pentru a le face mai bune si...