Mere umplute. Ingrediente:
- 4 mere(alege soiul);
- 100 grame de branza dulce de vaci;
- un galbenus;
- o lingura de miere;
- o lingura si jumatate de gris;
- o lingura de unt;
- 10 alune/nuci;
- un varf de lingurita de scortisoara.
Mere umplute. Mod de preparare:
- fariteaza alunele/nucile;
- adauga alunele faramate in gris;
- adauga untul topit in gris;
- adauga peste branza de vaci, galbenusul, mierea;
- amesteca bine totul;
- spala merele si curata-le astfel incat sa obtii mici boluri. Taie-le capacele si scobeste-le cu atentie inauntru;
- umple merele cu compozitia preparata mai devreme;
- muta merele umplute in tava si prepara-le pentru un sfert de ora in cuptorul setat la 180 grade Celsius.
- presara merele fierbinti cu scortisoara si gata. Desertul e pregatit!
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Reteta: Mere coapte pe canapea