Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Daca iti plac antreurile preparate in casa, poti face usor si rapid cornulete fragede cu unt.
Daca iti plac antreurile preparate in casa, poti face usor si rapid cornulete fragede cu unt.
Iata o reteta simpla, buna de pus in practica in timpul liber.
Ingrediente:
- 300 g faina,
- 20 g drojdie,
- 140 g unt proaspat,
- un varf de lingurita de sare,
- o ceasca mica de lapte amestecat cu apa.
Mod de preparare:
Se cerne faina intr-un vas. Se face intr-un castron o plamadeala cu un sfert din cantitatea de faina si cu foarte putina apa calda in care s-a inmuiat drojdia.
Se lasa la cald sa creasca.
In acest timp se framanta restul de faina cu 80 grame de unt proaspat si cu putin lapte amestecat cu apa si sare.
Se adauga plamadeala si se framanta astfel ca sa fie potrivit de moale.
Se presara faina, se acopera cu un servet si se lasa la cald ca sa creasca.
Se rastoarna pe masa de aluat presarata cu faina, se Intinde cu palma o foaie mai groasa si se asaza la mijloc 60 g unt proaspat.
Se inveleste aluatul si se Intinde apoi ca aluatul frantuzesc.
Se intorc marginile in forma de plic. Se acopera si se lasa sa se odihneasca la rece, 10 minute.
Se presara faina pe masa, si, cu ajutorul vergelei, se intinde o foaie de trei ori mai lunga decat lata, de grosime cat mai uniforma.
Se observa ca untul sa nu iasa din aluat, iar daca aceasta se intampla, se presara putina faina.
Foaia intinsa in lungime se impatureste in trei, astfel incat treimea din dreapta sa vina peste cea din stanga.
Operatia se repeta apoi tinand seama ca de fiecare data, aluatul, dupa ce a fost impaturit, sa fie intins in sens contrar de cum a fost randul precedent.
Se acopera si din nou se lasa 10 minute la rece.
Se repeta operatia intinsului si a impaturitului inca de patru ori, lasand aluatul sa se odihneasca 10 minute, la fiecare doua randuri.
Dupa a treia oara se lasa sa se odihneasca ¼ de ora la rece.
In sfarsit se intinde o foaie subtire, se taie triunghiuri cu latura de vreo 8 cm care se fac sul incepand de la baza spre varf.
Se asaza cornurile pe tava, dandu-le forma de semiluna.
Se tin sa creasca la cald, se ung cu ou si se dau la cuptor la foc foarte iute, cam 20 de minute.
Mod de servire:
Se pot servi ca gustare la micul dejun alaturi de un suc de portocale, un ceai de plante sau o cafea turceasca.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.