Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Cafeaua turceasca nu se refera la un anume tip de cafea, ci la o anumita modalitate de preparare- la ibric.
Cafeaua turceasca nu se refera la un anume tip de cafea, ci la o anumita modalitate de preparare- la ibric.
Pentru a face cafea turceasca, ai nevoie de un ibric (ideal de cupru sau aluminiu), de cafea boabe fin macinata, apa, zahar si optional condimente (cardamom, anason, scortisoara).
Cum se face?
Alegerea boabelor de cafea nu este un capriciu ci o necesitate pentru prepararea acestei cafele. Cea mai buna cafea este cea vieneza, mocha sau java.
Macinarea boabelor cat se poate de fin (pana devine o pudra fina) este un plus al cafelei turcesti.
Prepararea propriu-zisa presupune o lingurita de cafea la o ceasca de apa la care se adauga zahar (daca beti cafeaua cu zahar). Acestea se amesteca bine pana cand incepe cafeaua sa fiarba. Se lasa la foc mediu (pentru pastrarea aromei este necesar sa se fiarba cafeaua la foc mic) dar se supravegheaza atent. Cand cafeaua se umfla, poti opri focul. Pentru ca zatul sa se lase la fund, poti pune o lingurita de apa rece peste.
Servirea cafelei turcesti se face in cesti mici atunci cand cafeaua e fierbinte. Daca preferi condimente, poti adauga scortisoara, anason sau orice altceva. Cafeaua turceasca se bea neagra, simpla, fara lapte sau condimente. De cele mai multe ori se serveste alaturi de o sarailie sau o bucata de rahat turcesc.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.