Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Un aperitiv gustos de vara sunt rosiile umplute cu ficat.
Un aperitiv gustos de vara sunt rosiile umplute cu ficat.
Iata cum se prepara:
Ingrediente:
- 12 rosii frumoase,
- 250 g ficat,
- 3 chifle,
- o ceapa mica,
- 2 oua,
- 50 g unt proaspat,
- 2 linguri de unt topit,
- sare, piper,
- 2 linguri de smantana.
Mod de preparare:
Se aleg rosii netede, frumoase, se taie capacul si se scobesc inauntru. Ficatul se taie felii si se prajeste usor in unt.
Se trece apoi prin masina de tocat impreuna cu trei chifle muiate bine in lapte si stoarse.
In untul ramas de la ficat se prajeste o ceapa taiata marunt, se amesteca cu tocatura, la care se mai adauga galbenusurile, untul proaspat, albusurile batute spuma, sare si piper dupa gust.
Cu aceasta tocatura se umplu rosiile, se asaza in cratita, peste fiecare rosie se pune o bucatica de unt si se da la cuptor, la foc bun. Miezul scos din rosii se fierbe, se trece prin sita si se toarna peste rosii, dupa ce acestea s-au rumenit putin.
Inainte de a servi, se adauga 2 - 3 linguri de smantana.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.