Rosii umplute cu ficat

Rosii umplute cu ficat

Un aperitiv gustos de vara sunt rosiile umplute cu ficat.

Iata cum se prepara:

Ingrediente:

- 12 rosii frumoase,
- 250 g ficat,
- 3 chifle,
- o ceapa mica,
- 2 oua,
- 50 g unt proaspat,
- 2 linguri de unt topit,
- sare, piper,
- 2 linguri de smantana.

Mod de preparare:

1

Se aleg rosii netede, frumoase, se taie capacul si se scobesc inauntru. Ficatul se taie felii si se prajeste usor in unt.

2

Se trece apoi prin masina de tocat impreuna cu trei chifle muiate bine in lapte si stoarse.

3

In untul ramas de la ficat se prajeste o ceapa taiata marunt, se amesteca cu tocatura, la care se mai adauga galbenusurile, untul proaspat, albusurile batute spuma, sare si piper dupa gust.

4

Cu aceasta tocatura se umplu rosiile, se asaza in cratita, peste fiecare rosie se pune o bucatica de unt si se da la cuptor, la foc bun. Miezul scos din rosii se fierbe, se trece prin sita si se toarna peste rosii, dupa ce acestea s-au rumenit putin.

Inainte de a servi, se adauga 2 - 3 linguri de smantana.

Etichete: rosii, rosii implute, ficat

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Rosiile pot fi afectate de o varietate de daunatori care pot compromite serios recolta, mai ales in...
Mozaicul tomatelor, stiintific Tobacco mosaic virus in tomatoes - TMV, este o viroza (provocata de virusi) foarte...
Rosiile pot fi conservate in multe feluri in varianta gogonele sau atunci cand ajung la maturitate. Dintre...