Rizoto cu ficat

Rizoto cu ficat

Rizoto cu ficat se poate servi cu sos de rosii sau cu sos de ciuperci la alegere.

Ingrediente:

- 1 1/2 ceasca de orez,
- 3 linguri de unt,
- 4 cesti zeama de carne,
- 200 g ficat,
- unt proaspat (cat o nuca), sare.

Mod de preparare:

1

Se alege orezul, se spala si se scurge bine.

2

Se infierbinta intr-o cratita untul, se pune orezul si se amesteca pana incepe sa se ingalbeneasca.

3

Se toarna zeama de carne si se da la cuptor, la foc potrivit.

4

Se lasa circa 25 de minute fara sa se amestece, pana ce orezul este fiert, dar nesfaramat, bob de bob.

5

Se taie in bucatele mici ficatul si se inabusa cu putin unt, fara Insa sa se usuce.

6

Cand orezul este fiert, se adauga putin unt proaspat, se asaza intr-o forma de tabla unsa cu unt, de preferinta cu gaura la mijloc.

7

Se pune apoi ficatul, dupa ce a fost sarat cat trebuie, apasandu-l putin cu lingura, astfel incat sa intre in orez.

8

Se da cateva minute la cuptor, apoi se rastoarna pe farfurie.

Se serveste alaturi de sosul preferat.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Rizoto poate constitui drept garnitura la mancarea de rinichi. Iata cum se prepara mancarea de rinichi in...
Orezul poate fi preparat cu orice tip de carne, dar si cu organe de vitel, cum ar...
Aceasta reteta se prepara in mod obisnuit din ficat de porc sau de vita, dupa preferinte. Ingrediente: ...