Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Tarta cu spanac, branza si marar este o reteta usor de preparat, iar rezultatul este de-a dreptul delicios.
Tarta cu spanac, branza si marar este o reteta usor de preparat, iar rezultatul este de-a dreptul delicios.
Pentru aceasta reteta avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 500 gr spanac (poate fi congelat sau proaspat). In aceasta reteta am folosit spanac proaspat, pe care l-am fiert si maruntit.
- 300 gr branza de vaci
- 2 legaturi marar
- 2-3 oua
- aluat foietaj
- 50 gr unt
- 2 cepe
- 2-3 catei de usturoi
- 2-3 linguri smantana cu minim 15% grasime
- sare
- piper
- scortisoara
Mod preparare reteta Tarta cu spanac, branza si marar
Se pune la fiert spanacul.
In timp ce fierbe spanacul se pregateste umplutura. Este important sa nu fierbeti prea mult spanacul, mai degraba, acesta trebuie oparit.
Intr-o tigaie se pune sa se topeasca untul, iar dupa ce se topeste se pune la calit ceapa tocata, pana devine aurie.
Se scoate si se scurge spanacul, dupa care se marunteste cu un cutit.
Se adauga spanacult peste ceapa calita si se caleste in continuare.
Se adauga cei 2-3 catei de usturoi, care in prealabil au fost pisati sau tocat marunt.
Se adauga condimentele: sare, piper, putina scortisoara si se mai lasa la fiert aproximativ 3-4 minute, dupa care se opreste si se lasa la racit.
Cat timp se raceste spanacul, se prepara compozitia cu branza si marar.
Mai intai se sparg ouale intr-un bol si se bat/amesteca bine cu cele 2-3 linguri de smantana.
Se adauga branza de vaci, mararul tocat marunt si se amesteca bine.
Peste compozitia de branza se adauga compozitia de spanac si se omogenizeaza.
Se unge o tava cu unt si se intind bine foile de placinta.
Se adauga umplutura.
Se baga tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade Celsius, unde se lasa aproximativ 35-45 de minute.
Tarta cu spanac, branza si marar se poate servi atat calda cat si rece. Ea poate fi servita alaturi de un iaurt.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.