Marar

Lista articolelor despre marar pe AflaCum.ro

Articole despre marar

Citeste cele mai noi articole despre marar publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre marar, pe AflaCum.ro!

Folosesti multa verdeata in mancarurile tale preferate? Daca da, atunci, probabil, iti faci adevarate stocuri de marar , patrunjel si alte plante cu arome unice. Ce te faci, insa, cand acestea se ofilesc si isi pierd mirosul? Probabil, le arunci....Exista, insa, din fericire, o metoda prin care sa pastrezi in stare proaspata, cel putin doua saptamani, verdeturile tale preferate.

Cum sa pastrezi verdeata proaspata mai mult timp:

- indeparteaza frunzele vestejite si tulpinile lezate;

Anotimpul rece nu aduce doar disconfort termic, ci si o alimentatie mai putin sanatoasa. Pe timpul zilelor reci, acumulam multe toxine prin intermediul hranei, asa ca primavara e necesar un detox. O solutie simpla si foarte eficienta? Salata de castraveti cu marar!

Ingrediente:

- 3-4 castraveti proaspeti;

Mararul este o planta aromatica perena, folosita la aromatizatea muraturilor, supelor, sosurilor, salatelor si tocanitelor. Iata cum se cultiva acesta:

1. Semanarea mararului:

• Alegeti un teren care se bucura de lumina soarelui 6-8 ore pe zi.

Mararul este o verdeata extrem de folosita in bucataria romaneasca si nu numai. Nu e o planta doar gustoasa, ci si sanatoasa, fiind foarte importanta in tratarea multor boli. Daca vrei sa slabesti rapid dar fara sa riscuri majore, ai la indemana dieta cu suc de marar.

Dieta cu suc de marar. Ce trebuie sa faci:

- amesteca o mana de frunze proaspete de marar cu 7 linguri de apa.

Cele mai multe gospodine din Romania obisnuiesc sa congeleze verdeata pentru a o putea folosi peste iarna. Un obicei foarte bun, daca este aplicat corect. Conform studiilor, nu trebuie sa te feresti de mararul(patrunjelul) congelat, deoarece acesta isi pierde foarte putin din proprietati prin inghetare.

Hai sa vedem cum trebuie congelata verdeata pentru a te putea bucura de ea cateva luni:

- renunta la depozitarea in pungi.

Desi majoritatea gospodinelor il folosesc la ciorbe, salate sau la prepararea diverselor antreuri, cum ar fi oua umplute si omlete, mararul are cel putin trei beneficii esentiale de care nu stiai.

Descoperit acum mii de ani, mararul a fost folosit inca din Evul Mediu pentru proprietatile sale farmaceutice. In timp ce unele popoare il folosesc pe post de mirodenie, romanii vad in marar un simbol
al vitatitatii.

Printre beneficiile mararului, trebuie sa stii ca acest condiment iti confera sani fermi, este benefic pentru sistemul imunitar si te scapa de kilogramele in plus.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ca sa fie gata, mazarea verde trebuie sa fiarba aproximativ 30 de minute la foc iute. Ingrediente: ...
Bogat in ulei volatin, mararul este originar din zona medietaneana si din sudul Rusiei. Mararul se cultiva...