Marar

Lista articolelor despre marar pe AflaCum.ro

Articole despre marar

Citeste cele mai noi articole despre marar publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre marar, pe AflaCum.ro!

Mararul este o planta aromatica perena, folosita la aromatizatea muraturilor, supelor, sosurilor, salatelor si tocanitelor. Iata cum se cultiva acesta:

1. Semanarea mararului:

• Alegeti un teren care se bucura de lumina soarelui 6-8 ore pe zi.

Mararul este o verdeata extrem de folosita in bucataria romaneasca si nu numai. Nu e o planta doar gustoasa, ci si sanatoasa, fiind foarte importanta in tratarea multor boli. Daca vrei sa slabesti rapid dar fara sa riscuri majore, ai la indemana dieta cu suc de marar.

Dieta cu suc de marar. Ce trebuie sa faci:

- amesteca o mana de frunze proaspete de marar cu 7 linguri de apa.

Cele mai multe gospodine din Romania obisnuiesc sa congeleze verdeata pentru a o putea folosi peste iarna. Un obicei foarte bun, daca este aplicat corect. Conform studiilor, nu trebuie sa te feresti de mararul(patrunjelul) congelat, deoarece acesta isi pierde foarte putin din proprietati prin inghetare.

Hai sa vedem cum trebuie congelata verdeata pentru a te putea bucura de ea cateva luni:

- renunta la depozitarea in pungi.

Desi majoritatea gospodinelor il folosesc la ciorbe, salate sau la prepararea diverselor antreuri, cum ar fi oua umplute si omlete, mararul are cel putin trei beneficii esentiale de care nu stiai.

Descoperit acum mii de ani, mararul a fost folosit inca din Evul Mediu pentru proprietatile sale farmaceutice. In timp ce unele popoare il folosesc pe post de mirodenie, romanii vad in marar un simbol
al vitatitatii.

Printre beneficiile mararului, trebuie sa stii ca acest condiment iti confera sani fermi, este benefic pentru sistemul imunitar si te scapa de kilogramele in plus.

Tarta cu spanac, branza si marar este o reteta usor de preparat, iar rezultatul este de-a dreptul delicios.

Pentru aceasta reteta avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 500 gr spanac (poate fi congelat sau proaspat). In aceasta reteta am folosit spanac proaspat, pe care l-am fiert si maruntit.

Ca sa fie gata, mazarea verde trebuie sa fiarba aproximativ 30 de minute la foc iute.

Ingrediente:

- 1 kg mazare boabe, verde,
- 1 litru apa,
- 50 grame unt proaspat,
- o lingurita de zahar,
- o lingurita de marar verde tocat,
- sare.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa