Cum sa faci paine Keto. Cele mai tari retete

Cum sa faci paine Keto. Cele mai tari retete

Urmezi o dieta Keto? Ti-e dor de o felie de paine? O astfel de dieta s-o baza pe un consum redus de carbohidrati, dar asta nu inseamna ca trebuie sa renunti complet la paine! Azi, iti prezentam cele mai tari 3 retete de paine Keto. Toate sunt facile si nu dureaza prea mult!

Paine Keto. Reteta 1

Ingrediente:

- 8 linguri (120 ml) de unt nesarat, topit;

- o cana si trei sferturi(168 g) de faina de migdale albite;

- 2 lingurite (9 g) de praf de copt;

- o jumatate de lingurita (3 g) de sare;

- 6 oua mari, temperatura camerei.

Mod de preparare:

- preincalzeste cuptorul la 177 grade Celsius . Inainte de a incepe sa creezi aluatul, porneste cuptorul si seteaza-l la temperatura recomandata mai sus. Majoritatea cuptoarelor se preinclazesc in circa 15 minute.

- unge o tava cu dimensiunile de 23 x 13 cm. Foloseste o pensula de bucatarie pentru a unge interiorul tavii cu unt la temepratura camerei sau incalzit putin in cuptorul cu microunde. Nu topi untul complet!

- tapeteaza tava cu hartie pergament. Captuseste o foaie de hartie pergament pe forma tavii. Ai grija ca hartia sa aiba minimum 5 centimetri, astfel incat sa ramana suficienta pe marginile tavii. Doar asa vei putea scoate cum trebuie painea coapta.

- separa albusurile de galbenusuri. Scoate galbenusurile cu mana si pune-le intr-un castron separat. Toarna si albusurile intr-un castron, altul decat cel de lucru. Astfel, daca rupi accidental un galbenus, acesta nu se va amesteca in albusuri. Sfat: introdu inainte de gatit ouale la frigider, deoarece ele se separa mai usor cand sunt reci. La fel de important, ouale ar trebui sa fie la temperatura camerei inainte de a le amesteca cu celelalte ingrediente.

- amesteca faina, praful de copt si sarea. Toarna aceste ingrediente intr-un bol mare. Amesteca-le bine cu un tel. Migdalele sunt bogate in grasimi sanatoase. Faina de migdale este o alternativa excelenta la faina bogata in carbohidrati, pe baza de cereale.

- adauga galbenusurile si untul peste ingredientele uscate. Amesteca ingredientele impreuna cu o furculita sau cu un tel. Ai grija sa spargi galbenusurile si sa le distribui uniform in tot amestecul!

- bate albusurile pana formeaza varfuri moi. Intr-un bol separat, bate albusurile cu un mixer electric la viteza medie spre mare. Albusul trebuie sa se umfle(sa devina spumos). Este posibil ca albusurile sa nu se amestece corect daca sunt mai reci decat temperatura camerei sau daca lasi urme de galbenus in ele.

- implementeaza treptat albusurile in amestecul de faina. Ia circa un sfert din cantitatea de albusuri si amesteca-le usor in aluat. Apoi, introdu cu grija si restul de albusuri. Amesteca bine cu o spatula,pana cand albusurile sunt incorporate in aluat.

- toarna aluatul in tava. Introdu tava la cuptorul preincalzit timp de jumatate de ora. Verifica painea, dupa ce trece aceasta perioada. Daca a luat o culoare maro aurie, e gata! Poti verifica interiorul cu ajutorul unei scobitori. Daca scobitoarea iese curata din paine(fara aluat lipit), atunci painea e gata!

- lasa painea sa se raceasca complet inainte de a o scoate din tava. Odata racita painea, apuca marginile hartiei pergament si toarna painea pe un fund de bucatarie. Poti felia painea pentru a o folosi la sandvisuri. Pastreaza painea keto in folie de plastic. Va rezista 5 zile, la temperatura camerei.

Paine Keto. Reteta 2. Keto fara oua

Ingrediente:

- 2 cani (192 g) de faina de migdale;

- 2 cani (192 g) de izolat proteic din zer sub forma de pulbere;

- o lingura (22 g) de guma xantan;

- 3 lingurite (14 g) de praf de copt;

- o jumatate de lingurita (3 g) de sare;

- un sfert de cana (59 ml) de unt topit;

- 300 ml de apa calda.

Mod de preparare:

- incalzeste cuptorul la 191 grade Celsius. .Lasati-l sa se incalzeasca, in timp ce prepari aluatul. Aceasta reteta dureaza doar 5 minute, asa ca pune cuptorul la incalzit de dinainte.

- captuseste o tava de 23 x 13 cm cu hartie pergament. Procedeaza la fel ca in cazul primei retete de paine keto prezentate in acest articol.

- amesteca toate ingredientele uscate impreuna. Amesteca-le impreuna intr-un bol cu ajutorul unul tel sau al unei furculite.Pulberea de proteine din zer este sigura pentru majoritatea oamenilor, dar cel mai bine este sa o eviti daca ai alergie sau sensibilitate la produsele lactate. De asemenea, aceasta pulbere poate interfera cu anumite medicamente, precum albendazolul, alendronatul si unele antibiotice.

- adauga apa calda si untul topit. Se toarna incet apa calda peste amestecul de faina. Amesteca pana ingredientele se incorporeaza bine. si se amesteca pana cand ingredientele sunt bine amestecate. Apoi, amesteca in aluat si untul topit. Foloseste o lingura sau o spatula.

- da tava la cuptor timp de 20-25 de minute. Se toarna aluatul in tava captusita, apoi se introduce in cuptorul preincalzit. Dupa aproximativ 20 minute, verifica painea. Daca este gata, va avea o culoarea auriu-maronie. Testu scobitorii, la fel ca in cazul primei retete, este foarte util. Scoate paiane, las-o sa se raceasca, apoi introdu-o in folie de palstic. O poti pastra si o saptamana la frigider.

Paine Keto. Reteta 3. Keto la microunde in 90 secunde:

Ingrediente:

- un ou mare;

- o lingura (15 ml) de lapte;

- o lingura (15 ml) de ulei de masline;

- o lingura (7 g) de faina de cocos;

- o lingura (6 g) de faina de migdale sau alune;

- un sfert de lingurita (1 g) de praf de copt;

- un varf de cutit de sare.

Mod de preparare:

- amesteca oul, uleiul, laptele, tipurile de faina, praful de copt si sarea impreuna. Amesteca aceste ingrediente intr-un castron mic, cu ajutorul unul tel/furculite. Daca doresti o aroma suplimentara, adauga 1/4 cana (28 g) de branza rasa. Faina de cocos este o alternativa gustoasa la faina de migdale.

- toarna aluatul intr-un vas pentru microunde. Foloseste un vas inalt, astfel incat aluatul sa aiba unde sa creasca in momentul coacerii la microunde.

- introdu vasul la cuptor pentru un minut si 30 secunde. Scoate vasul, lasa paine sa se raceasca, apoi scoate-o din vas .Feliaza painea si mananc-o asa cum este!

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci pogacea - paine alba fara dospire

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Romanii sunt printre cei mai mari consumatori de paine din Europa. Tocmai de aceea , de multe...
Painea este un aliment de baza pe care-l poti scoate periodic din dieta, dar nu e recomandat...
Painea prajita cu ciuperci este o gustare tipic frantuzeasca, care poate fi savurata in orice moment al...