Cum sa faci PAPARA cu CARNAT

Cum sa faci PAPARA cu CARNAT

Papara sau ratota cu carnat reprezinta un mic dejun consistent, gustos si usor de facut. Iti poate satisface papilele gustative in orice dimineata, mai ales in cele geroase cand ai nevoie de mai multa energie.

Ingrediente pentru o portie:

- 150/200 grame de carnat afumat(daca ai de casa, cu atat mai bine);

- 2 ardei mici;

- 2 oua mari sau 3 oua medii;

- 2 linguri de ulei;

- 2 linguri de patrunjel verde tocat;

- 4 linguri de lapte;

- sare, dupa gust;

- piper, dupa gust.

Mod de preparare:

- scoate ouale din frigider cu o ora inainte de preparare. Astfel ajung la temperatura camereie si se bat mai bine.

- spala ardeii si curata-i de seminte.

- taie ardeii rondele.

- scoate carnatul din membrana si rupe-l bucatele mici.

- infierbanta uleiul intr-o tigaie neaderenta.

- imprastie carnatul si rondelele de ardei in tigaie.

- bate ouale bine cu sarea, laptele si patrunjelul tocat.

- toarna compozitia cu ou in tigaie si ia-o de pe foc.

- cu o spatula de lemn sau de silicon (pentru a nu zgaria tigaia) ], impinge preparatul dintr-o parte a tigaii intr-alta, pentru a nu se inchega oul prea mult. Daca doresti ca papara sa fie mai legata, mai pune-o pe foc.

- pune piper dupa gust si serveste ratota calda cu legumele preferate sau cu castraveti murati.

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru aceasta reteta se foloseste franzela de 1-2 zile. Ingrediente:- 12 felii de paine, - 2 cesti...
Omleta se afla printre alimentele preferate ale romanilor, mai ales cand vine vorba de micul dejun. Astazi,...
Cea mai consistenta masa ar trebui sa fie cea de dimineata. Cel putin asta ne transmit nutritionistii....