Ingrediente:
- 2 oua;
- o ceapa;
- 3 catei de usturoi;
- 3 rosii;
- un ardei gras rosu;
- o vanata mica;
- o lingurita rasa de curry;
- o lingurita rasa de ras-el-hanout;
- 3 linguri de ulei de masline;
- 100 ml de apa;
- sare, dupa gust.
Mod de preparare:
- incinge uleiul de masline la foc mic intr-o tigaie anti-aderenta.
- gateste ceapa tocata marunt pina cind devine moale si traslucida;
- adauga usturoiul tocat marunt, ardeiul gras tocat cubulete, vinata fara coaja, tocata la fel si amesteca totul pentru 3 minute;
- adauga rosiile si gateste-le cca 3 minute, amestecind din cind in cind.
- asezoneaza cu sare si piper, adauga cca 100 ml de apa, adu amestecul la fierbere si redu la mic focul, lasind sa fiarba legumele pina cind se inmoaie bine de tot.
- sparge ouale, adaugandu-le deasupra amestecului de legume, acopera cu capac si gateste cam 5 minute, in functie de cat de tare iti place galbenusul.
Pofta buna!