Cum sa faci zacusca de sfecla rosie

Cum sa faci zacusca de sfecla rosie

Zacusca este un aperitiv aproape nelipsit de pe mesele romanilor. Se consuma pe tot timpul anului, cu predilectie in sezonul rece. Cu totii am auzit de celebrele retete de zacusca cu vinete, cu fasole sau cu ciuperci. Nu suntem siguri insa ca ai facut vreodata fasole de...sfecla rosie. Da. Nu e o gluma. Aceasta reteta te va da pe spate!

Zacusca de sfecla rosie. Ingrediente pentru 6,5 litri:

- 4 kilograme de sfecla rosie;

- 3 kilograme de rosii;

- 3 capatani de usturoi;

- 1.5 kilograme de ardei gras;

- 4 ardei iuti / dupa gust;

- 375 mililitri de ulei rafinat de floarea-soarelui(un pahar si jumatate);

- sare neiodata, dupa gust;

- 3 linguri de zahar;

- 2 linguri de otet de masa 9%.

Zacusca de sfecla rosie. Mod de preparare:

- spala toate legumele apoi elimina-le partile necomstibile;

- taie legumele in bucati potrivite pentru masina de tocat carne;

- da rosiile prin masina de tocat carne;

- daca rosiile sunt apoase, pune-le intr-o cratita si adu-le pana la punctul de fierbere;

- opreste focul si scufunda o sita in ele pentru a separa apa de pulpa(evident in alt vas);

- toarna uleiul rafinat de floarea-soarelui intr-un tuci adanc;

- adauga in tuci sfecla rosie, trecuta anterior prin masina de tocat carne;

- gatestre sfecla la foc mic timp de o ora;

- da ardeiul gras si pe cel iute prin masina de tocat carne, cat fierbe sfecla;

- dupa o ora, adauga pe rand rosiile, ardeii grasi, ardeii iuti cu usturoiul, o lingura de sare in tuci. Amesgteca fiecare data;

- vei fierbe amestecul(zacusca) pentru o ora din momentul clocotirii, pe foc mediu. Amesteca des;

- adauga zaharul si otetul;

- amesteca foarte bine si clocoteste zacusca pentru inca 2 minute;

- umple borcane sterilziate cu zacusca fierbinte;

- pune capace si inchide borcanele ermetic;

- intoarce borcanele cu gura in jos si acopea-le cu o patura/haina groasa pana la racirea completa;

- muta zacusca in locul de pastrare(beci, debara, pivnita).

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci zacusca de vinete

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Zacusca! O gustare pe care orice roman o adora. Cati stiu sa o prepare, insa? Multi, cel...
Zacusca -un aperitiv foarte apreciat de romani, pe care gospodinele desavarsite il prepara in fiecare an, in...
Zacusca de peste face parte din grupa conservelor de iarna. Ca si in cazul marinatei de peste,...