Oul alb vs oul maroniu. Care e diferenta si cum sa le gatesti

Oul alb vs oul maroniu. Care e diferenta si cum sa le gatesti

Cei mai multi dintre noi cumparam oua, fara sa stim daca sunt sau nu de calitate. Cele mai sanatoase oua sunt cele de tara, deoarece gainile din gospodarii nu sunt expuse la stres precum cele din crescatorii. Astazi, vom vorbi despre un alt detaliu caruia putine persoane ii dau atentie: diferenta dintre oul alb si cel maroniu.

Oul alb este facut de gainile albe. Daca oul respectiv are o coaja dura, inseamna ca e facut de o gaina tanara.

Oul maroniu este facut de gaina bruna/roscata, care , din cand in cand, poate face si oua cu coaja alba. Oul cu coaja maronie este, conform specialistilor, mai bogat in acizi omega-3 decat cel alb.

Cum sa prajesti oua:

- incinge bine uleiul/untul in tigaie, astfel incat ouale sa se prajeasca uniform;

- daca doresti un galbenus mai moale, dar exteriorul oului sa fie tare, acopera tigaia cu un capac in timpul prajirii. Caldura nu se va pierde, interiorul va fi facut cat trebuie, iar exteriorul va fi rumen.

Ce spune culoarea galbenusului despre ou? Cu cat gaina este hranita mai sanatos - gainile de curte au acest avantaj, deoarece pot manca in libertate si mai divers(inclusiv iarba) – cu atat galbenusul este mai inchis la culoare, avand o calitate nutritiva superioara. Galbenusul de un galben deschis, spalacit, pe care il intalnim la oul de comert, nu e la fel de sanatos.

Citeste si: Cum si de ce sa consumi COJI de OUA

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Gainile tale dragi s-au apucat de spart si consumat oua? Se poate intampla din greseala sau din...
Vrei un aperitiv grozav pe masa de sarbatoare? Daca da, atunci aceasta reteta este pentru tine. Ne...
Vopsirea oualor inaintea Pastelui este un obicei care nu lipseste din casele credinciosilor romani! Pentru anul acesta,...