Care este diferenta dintre televizoarele cu plasma, LCD si LED HD

 Care este diferenta dintre televizoarele cu plasma, LCD si LED HD

Alegerea unui televizor poate fi destul de dificila, deoarece exista multe marci si tipuri. Iata care este diferenta dintre televizoarele cu plasma, LCD si LED HD:

1. Televizoarele cu plasma HD sunt recomandate de specialisti, deoarece au cea mai buna calitate a imaginii, dintre cele trei tipuri de televizoare, sunt compacte, nu prezinta distorsiuni geometrice, au un contrast foarte bun, un timp mic de raspuns, culori vii si un unghi ridicat de vizualizare.

2. Televizoarele LCD HD sunt apropiate ca tehnologie fata de cele cu plasma, insa folosesc o modalitate diferita de expunere a imaginii, fiind mai usor de intretinut, deoarece folosesc mai putina energie electrica decat cele cu plasma si sunt mai ieftine decat acestea. Acest tip de televizoare pot fi folosite ca monitoare pentru PC, nu au distorsiuni geometrice si prezinta un palpait redus sau absent, in functie de lumina inconjuratoare.

3. Televizoarele LED HD folosesc niste diode mici pentru emiterea culorilor, avand calitati comune cu cele cu plasma si cu LED, privind calitatea imaginii, consumul de energie redus si pretul avantajos. Acest tip de televizoare au o grosime foarte mica, prezinta un contrast al culorilor foarte bun, au durata de viata mare ( peste cea a plasmelor sau a LCD-urilor) si au o viteza mica de raspuns.

Daca doriti sa va cumparati un televizor, este indicat sa sondati piata si sa decideti care dintre tipurile de mai sus se potriveste cel mai bine nevoilor si bugetului vostru.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Binge-watching. Iti spune ceva aceasta expresie ce provine din limba engleza? Daca nu, iti spunem noi ce...
HDTV este noul format care incet dar sigur prelueaza invechitul format al TV-ului, care a fost folosit...