Cum poti cumpara cel mai bun LCD HDTV ?

Cum poti cumpara cel mai bun LCD HDTV ?

HDTV este noul format care incet dar sigur prelueaza invechitul format al TV-ului, care a fost folosit de dupa sfarsitul al doilea razboi mondial.

Acesta din urma a fost proiectat cu un mic tub catodic pentru televizoare si nu a maximizat calitatea imaginii high-end a televizoarelor din ziua de azi. HDTV va permite sa va bucurati de o rezolutie la cea mai mare calitate de la filme si TV, oferind pana la de cinci ori mai mare decat rezolutia de la sistemele de televiziune traditionale. LCD HDTV este cea mai in crestere alegere de televizoare, dar cu o gama larga de optiuni, este derutant sa il alegi pe cel mai bun.

Aici sunt unele lucruri de luat in considerare atunci cand cumparati un LCD HDTV.

- Conteaza rezolutia. Rezolutia de 1080p (1920 de 1080 pixeli scanate progresiv) este in prezent cea mai inalta in domeniul divestismentului la domiciliu. Pentru a maximiza experienta dvs. HDTV, alegeti rezolutia de 1080p pentru cele mai bune detaliile posibile. Nu va lasati pacaliti de catre " televizoare LCD 1080i", rezolutia efectiva a acestora este de doar 1366 de catre 768 pixeli, oferind o rezolutie la jumatate ca a unui model de 1080p adevarat. Cu toate acestea, calitatea de vizualizare este practic imposibil de distins daca priviti de la distanta. Alegeti modelul 1080p, daca aveti de gand sa va uitati frecvent HDTV la distante apropiate.

- Masuratori. Supravegheati zona in care aveti de gand sa plasati LCD HDTV. Asigurati-va ca masurati dimensiunea maxima a televizorului, pe care il puneti in acel spatiu. Luati in considerare spatiul pentru alte componente pe care doriti sa le conectati langa LCD HDTV (cum ar fi Blu - ray player, difuzoare, Xbox, etc ), in masuratorile dvs.. De asemenea ar trebui sa luati in considerare ca suprafata sa fie dreapta. Unii critici ai formatului LCD HDTV sustin ca puteti vedea o textura granulata in cazul in care televizorul este privit prea de aproape. Ar trebui sa fiti in masura sa mentineti o distanta de vizualizare adecvata intre scaunul dvs. si monitor, in functie de dimensiunea sa.

- Reactia pixelilor. Monitor ar trebui sa fie in masura sa evite imagini cu pete atunci cand prezinta o miscare rapida, una dintre cele mai notorii plangeri cu privire la sistemul LCD. In prezent, televizoare LCD adreseaza aceasta problema cu tehnologia de afisare de 120Hz, care ofera o imagine mai curata si mai clara de miscare. Aceasta este o caracteristica de vazut pe unitatile mai scumpe, dar efectul sau asupra calitatii imaginii se vede clar. Daca bugetul dvs. poate gazdui acest lucru, este un categoric trebuie avut.

- Unghiuri de vizualizare si control al luminii. Daca LCD HDTV este utilizat de catre mai multe persoane in acelasi timp, este important de a trece peste diferite unghiuri de vizualizare. Mergeti in jurul unitatii, si vizualizati in diferite unghiuri. Un televizor LCD bun ar trebui sa ofere o imagine clara in cea mai larga gama de unghiuri posibile.

De asemenea ar trebui sa luati in considerare lumina tipic ambientala a camerei. Ecranele lucioase LCD produc imagini putin mai clare decat omologii lor de suprafete mate. Cu toate acestea, acesta din urma minimizeaza reflexiile luminii care altfel ar distrage atentia. Controlul luminii de fundal este, de asemenea, esential pentru a preveni oboseala ochilor in conditii de lumina scazuta la vizualizare. De asemenea reglarea luminii de fundal ajuta la economisirea de energie, precum si creste durata de viata a unitatii dvs..

Exista o multime de factori care se iau in considerare atunci cand cumparati un LCD HDTV. Este recomandat sa navigati online si sa verificati diferitele comentarii la diferite marci si furnizori. Vedeti cat mai multe televizoare LCD cu putinta, si alegeti unul care se potriveste nevoilor dvs. si cel mai important, bugetul dvs.. Amintiti-va, nu este vorba despre obtinerea celui mai scump televizor, ci unul care se potriveste cel mai mult sistemului dvs. de divertisment.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Alegerea unui televizor poate fi destul de dificila, deoarece exista multe marci si tipuri. Iata care este...
Traim intr-o societate a boom-ului informational, in care putem vedea la tv tot felul de emisiuni informative,...
Omul modern petrece mult timp in fata tv-ului. E un fenomen firesc, intr-o societate a boom-ului informational....