Rezolutie

Lista articolelor despre rezolutie pe AflaCum.ro

Articole despre rezolutie

Citeste cele mai noi articole despre rezolutie publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre rezolutie, pe AflaCum.ro!

Ecranul unui computer este format dintr-un set de „puncte”, precum fotografiile din ziar.

Cu cat este mai mare numarul de puncte per inch, cu atat rezolutia ecranului este mai mare. Aceasta poate fi reglata in Windows prin Display Properties (afisare proprietati) –Settings (setari), dupa cum urmeaza:

Dati click dreapta pe wallpaper pentru a ajunge in Display Properties. Selectati Properties din meniul care apare (de obicei ultima optiune din lista). Casuta de dialog Display Properties are un numar de butoane in partea de sus, pentru diferite aspecte ale ecranului: Themes, Desktop, Screen Saver, Appearance, Settings.

HDTV este noul format care incet dar sigur prelueaza invechitul format al TV-ului, care a fost folosit de dupa sfarsitul al doilea razboi mondial.

Acesta din urma a fost proiectat cu un mic tub catodic pentru televizoare si nu a maximizat calitatea imaginii high-end a televizoarelor din ziua de azi. HDTV va permite sa va bucurati de o rezolutie la cea mai mare calitate de la filme si TV, oferind pana la de cinci ori mai mare decat rezolutia de la sistemele de televiziune traditionale. LCD HDTV este cea mai in crestere alegere de televizoare, dar cu o gama larga de optiuni, este derutant sa il alegi pe cel mai bun.

Aici sunt unele lucruri de luat in considerare atunci cand cumparati un LCD HDTV.

Daca nunta  ta e imortalizata pe o caseta video, trebuie sa ai in vedere ca acest tip de casete sunt depasite si pe cale de disparitie.

Mai sigur este sa transferi toate amintirile pe suport digital pentru ca video-player-ul nu prea se mai gaseste iar casetele VHS nu rezista atat de bine la trecerea timpului.

De ce sa convertesti casetele? Pentru ca nu vrei probabil sa ti se distruga in timp singurul exemplar al nuntii tale si pentru ca pe DVD imaginile au o rezolutie mai mare si un sunet mai clar.

Cea mai cunoscuta fotografie din lume este imaginea de fundal folosita de cei de la Microsoft pentru sistemul de operare Windows XP: acel deal inverzit peste care se vede un cer albastru si cativa nori. Dar, daca din diferite motive, doriti sa schimbati imaginea de fundal a monitorului calculatorului dumeavoastra, iata cum trebuie sa procedati:

–  Aflati ce rezolutie poate suporta calculatorul dumneavoastra! Intrati in Control Panel, prin click pe butonul “Start”. In fereastra care se deschide, dati click de doua ori pe icon-ul “Display”. Dupa ce se deschide, selectati ultimul tab, care se numeste “Settings”, unde puteti vedea rezolutia minima si maxima acceptate.

–  Intrati din nou in Control Panel, prin click pe butonul “Start”. In fereastra care se deschide, click de doua ori pe icon-ul “Display”. De aceasta data, selectati al doilea tab, “Desktop”, apoi click pe butonul “Browse”, din dreapta ecranului. Acum trebuie sa selectati din calculatorul dumeavoastra imaginea care doriti sa apara pe fundalul monitorului (dupa ce v-ati aigurat ca rezolutia acesteia se incadreaza intre limitele suportate de calculator), apasati “Open” si apoi “OK”.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.