Cum se instaleaza un webcam?

Cum se instaleaza un webcam?

O camera web instalata intr-un calculator poate avea diferite intrebuintari.

Aceasta poate fi folosita pentru videoconferinte, pe post de aparat foto sau pentru supravegherea locuintei sau a unui spatiu.

Este foarte important ca o camera web sa fie instalata corespunzator, pentru a functiona in parametri normali. Acest lucru este foarte usor de facut, deoarece camerele web vin la pachet cu un chit de instalare.

Iata cum se instaleaza un webcam:

Gasiti o locatie stabila si sigura pentru camera web. Aceasta depinde de tipul de camera de care dispuneti. Unele webcamuri se prind pe monitoarele computerele, iar altele au suport pentru suprafete plate. Odata gasit locul de plasare a webcamului, puteti incepe instalarea acestuia.  

Verificati lumina si distanta fata de receptor. Inainte de a instala driverele camerei web, asigurati-va ca unghiul surprins de aceasta este bine iluminat, pentru ca imaginea suprinsa sa poata fi clara pentru receptor. Totdata este indicat sa nu plasati webcamul prea departe de utilizator.

Conectati camera web la calculator. Modelele mai moderne dispun de conectare via porturi USB. Odata camera conectata la computer, acesta o va percepe ca pe un port USB si va instala in mod automa driverul. Daca acest lucru nu se intampla, introduceti in calculator CD-ul de instalare din pachetul webcamului si lasati-l sa ruleze. Camera se va instala in mod automat de pe CD sau puteti selecta manual fisierul de instalare cu denumirea Setup sau Install. De regula trebuie sa restartati computerul, pentru ca instalarea sa fie completa.

O data webcamul instalat puteti sa verificati daca acesta functioneaza in mod corespunzator. Faceti o inregistrare de cateva secunde a imaginii si potriviti setarile in asa fel incat camera sa functioneze in parametri normali. Daca folositi camera web pentru a face poze, atunci stabiliti claritatea dorita. Aveti grija sa inchideti webcamul atunci cand nu il folositi, pentru ca acesta sa nu trasmita in mod accidental imagini via Internet.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Desi pot parea complicate, capturile de ecran pe un MacBook sunt foarte usor de facut. Iata 5...
Selfie-urile sunt un mod distractiv, prin care oamenii dau dovada de incredere in sine si isi dezvaluie...
Daca aveti multe poze in computer poate fi destul de greu sa le tineti evidenta, mai ales...