Cum puteti evita accidentele de motocicleta?

Cum puteti evita accidentele de motocicleta?

Mersul pe motocicleta poate fi o experienta eliberatoare, dar este, totodata, un sport periculos.

Motociclistii sunt vulnerabili in fata celorlalte vehicole de pe sosea si trebuie sa fie foarte atenti.

Iata cum puteti evita accidentele de motocicleta:

1

Urmati un curs de conducere cu prudenta, in cazul in care nu ati mai mers de mult cu motocicleta.

2

Evitati sa conduceti in cazul conditiilor meteo nefavorabile, cum ar fi poleiul sau zapada.

3

Adaptati-va condiilor meteo, incetinind viteza si fiind vigilenti in trafic, daca conduceti o motocicleta cand ploua, de exemplu.

4

Purtati haine reflectorizante, pentru ca ceilalti soferi sa va poata vedea. Astfel puteti evita producerea acccindentelor.

5

Respectati viteza legala. Carosabilul umed poate fi extrem de periculos pentru motociclisti, deoarece pot avea probleme de aderenta. Este foarte important ca acestia sa pastreze o viteza adecvata si sa se adapteze conditiilor de drum.

6

Reduceti viteza in curbe, ca sa le puteti anticipa mai bine si ca sa puteti evita soferii din directia opusa, care trec linia de mijloc.

7

Pastrati o pozitie sigura, fata de celelalte vehicule si nu stati in unghiul mort al celorlalti soferi. Unghiul mort se refera la zonele de pe ambele parti ale unui vehicol, pe care soferul acestuia nu le poate vedea, prin oglinzile retrovizoare. In mod normal, soferii ar trebui sa-si intoarca capul, pentru a vedea daca zonele sunt sigure, inainte de a schimba benzile, dar nu toti fac asta. Chiar si alte masini pot fi invizibile in unghiul mort, asadar motocicletele se afla in si mai mare pericol. Daca sunteti pe banda de langa o masina, incercati sa mergeti in fata acesteia si nu stati prea aproape de ea.

8

Asumati-va o pozitie de mers sigura, presupunand ca soferii nu va pot vedea si fiind prudenti intotdeauna.

9

Nu uitati sa opriti semnalizatoarele dupa ce ati virat sau ati schimbat banda. In caz contrar, puteti deruta celailalti soferi, referitor la intentiile dumneavoastra. Semnalizati intotdeauna cand urmeaza sa faceti o manevra.  

10

Pastrati o atitudine decenta atunci cand mergeti alaturi de alte vehicule. Nu incercati sa-i enervati pe ceilalti soferi, turandu-va inutil motorul, luandu-va cu ei la intrecere la semafor sau mergand pe o roata. Nu numai ca puteti crea tensiune pe sosea, dar aceste actiuni pot fi extrem de periculoase.
Atentie!

- Verificati starea tehnica a motocicletei dumneavoastra inainte de orice calatorie, asigurandu-va ca farurile si luminile sunt in stare buna de functionare, iar daca transportati ceva, asigurati incarcatura.

- Nu este indicat sa transportati un alt pasager, daca nu aveti suficienta experienta.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mersul pe motocicleta poate fi o experienta ce da senzatie de libertate, insa este de asemenea un...
Daca conduceti cu prudenta, puteti fi mereu in siguranta pe carosabil si chiar sa economisiti bani. Iata...
Automatele alimentare pot fi extrem de periculoase, deoarece pot produce accidente cauzatoare de rani sau chiar de...