Cum sa eviti accidentele de motocicleta?

Cum sa eviti accidentele de motocicleta?

Mersul pe motocicleta poate fi o experienta ce da senzatie de libertate, insa este de asemenea un sport foarte periculos.

Motociclistii sunt vulnerabili in fata autoturismelor, asadar trebuie sa fie foarte prudenti. Iata cum pot fi evitate accidentele de motocicleta:

Urmati un curs de siguranta pentru motociclisti, mai ales daca sunteti incepatori sau daca nu ati mai mers de mult pe motocicleta.

Evitati mersul cu motocicleta iarna sau primavara devreme, deoarece drumurile pot prezenta resturi de nisip, folosit la deszapezire si multi conducatori auto nu vor anticipa prezenta motociclistilor pe drum in astfel de conditii.

Adaptati viteza la conditiile meteo. Daca ploua si vizibilitatea este redusa, atunci pastrati o viteza redusa si fiti mereu vigilenti in trafic.

Purtati haine vizibile, pentru ca restul participantilor la trafic sa va poata observa cu usurinta. Puteti, astfel, evita accidentele de motocicleta.

Pastrati o viteza de siguranta. Drumurile ude pot fi extrem de periculoase pentru motociclisti, din cauza portiunilor alunecoase, unde aderenta rotilor este minima. Motociclistii trebuie sa adapteze intotdeauna viteza in functie de vreme si de conditiile de drum.

Incetiniti inainte de a lua o curba, pentru a nu depasi marcajul dintre benzi si pentru a evita autoturismele care vin din partea opusa, ce pot taia curba.

Pastrati o distanta corespunzatoare fata de celelalte vehicule si nu stati in unghiul mort al conducatorilor auto. Unghiul mort se refera la zonele de pe ambele parti ale unui vehicul, care nu pot fi vazute in oglinzile laterale. In mod normal soferii ar trebui sa-si intoarca capul peste umar atunci cand schimba benzile sau cand vireaza, insa nu toti fac acest lucru. Pana si masinile din spate pot disparea in unghiul mort, daramite motociclistii. Asadar daca va aflati pe banda de langa o masina, incercati sa stati inaintea acesteia. Totodata, evitati sa stati prea aproape de masina din fata.
Fiti intotdeauna prudenti cand va aflati in trafic, presupunand ca ceilalti soferi nu va pot vedea. Astfel veti fi mereu in siguranta.

Nu uitati sa opriti semnalizarea dupa ce virati sau schimbati benzile. In caz contrar veti deruta ceilalti participanti la trafic, cu privire la intentiile voastre. Este necesar ca intotdeauna cand urmeaza sa faceti o manevra sa comunicati acest lucru celorlalti soferi.

Evitati condusul agresiv al motocicletei. Nu ii provocati pe ceillati soferi ambaland in mod excesiv motorul motocicletei, luandu-va la intrecere la semafor sau mergand intr-o singura roata. Aceste lucruri pot crea tensiuni si sunt extrem de periculoase.

Atentie!

- Verificati starea tehnica a motocicletei ( lumini, semnalizator) inainte de fiecare drum si daca transportati ceva, asigurati incarcatura.

- Nu purtati pasageri pana cand nu aveti suficienta experienta.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mersul pe motocicleta poate fi o experienta eliberatoare, dar este, totodata, un sport periculos. Motociclistii sunt vulnerabili...
Automatele alimentare pot fi extrem de periculoase, deoarece pot produce accidente cauzatoare de rani sau chiar de...
Daca conduceti cu prudenta, puteti fi mereu in siguranta pe carosabil si chiar sa economisiti bani. Iata...