Cum sa eviti accidentele de motocicleta?

Cum sa eviti accidentele de motocicleta?

Mersul pe motocicleta poate fi o experienta ce da senzatie de libertate, insa este de asemenea un sport foarte periculos.

Motociclistii sunt vulnerabili in fata autoturismelor, asadar trebuie sa fie foarte prudenti. Iata cum pot fi evitate accidentele de motocicleta:

Urmati un curs de siguranta pentru motociclisti, mai ales daca sunteti incepatori sau daca nu ati mai mers de mult pe motocicleta.

Evitati mersul cu motocicleta iarna sau primavara devreme, deoarece drumurile pot prezenta resturi de nisip, folosit la deszapezire si multi conducatori auto nu vor anticipa prezenta motociclistilor pe drum in astfel de conditii.

Adaptati viteza la conditiile meteo. Daca ploua si vizibilitatea este redusa, atunci pastrati o viteza redusa si fiti mereu vigilenti in trafic.

Purtati haine vizibile, pentru ca restul participantilor la trafic sa va poata observa cu usurinta. Puteti, astfel, evita accidentele de motocicleta.

Pastrati o viteza de siguranta. Drumurile ude pot fi extrem de periculoase pentru motociclisti, din cauza portiunilor alunecoase, unde aderenta rotilor este minima. Motociclistii trebuie sa adapteze intotdeauna viteza in functie de vreme si de conditiile de drum.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mersul pe motocicleta poate fi o experienta eliberatoare, dar este, totodata, un sport periculos. Motociclistii sunt vulnerabili...
Automatele alimentare pot fi extrem de periculoase, deoarece pot produce accidente cauzatoare de rani sau chiar de...
Daca conduceti cu prudenta, puteti fi mereu in siguranta pe carosabil si chiar sa economisiti bani. Iata...