Cum sa faceti economii atunci cand cumparati o masina noua?

Cum sa faceti economii atunci cand cumparati o masina noua?

Iata cum puteti negocia cel mai bun pret pentru masina visurilor dumneavoastra.

Unii oameni isi cumpara o masina noua, de mai multe ori, pe parcursul vietii, dar nu multi au rabdare sa compare preturile sau sa negocieze cel mai bun pret. Multi oameni isi cumpara masini prea scumpe, nestiind ca ar fi putut sa economiseasca o gramada de bani.

Poate vi s-a intamplat si dumneavoastra acest lucru, fara sa stiti.

Iata o serie de sfaturi, despre cum puteti sa negociati pretul unei masini noi:

1

Incepeti prin a va hotara ce fel de automobil se potriveste cel mai bine nevoilor dumneavoastra. Daca cumparati o masina pe care o doriti si nu una de care aveti nevoie, s-ar putea sa nu fie practica si sa fiti nevoit sa cumparati o alta, care sa corespunda nevoilor dumneavoastra. Daca aveti copii sau planuiti sa va intemeiati o familie, un minivan este mai potrivit decat o masina sport.

Daca va deplasati cu masina la serviciu, atunci veti avea nevoie de una practica, in care sa va puteti transporta uneltele sau lucrurile necesare. Ganditi-va cat de practic va fi un automobil, inainte sa-l cumparati, astfel va veti putea hotara mai usor ce tip sa achizitionati si nu veti cheltui bani degeaba.  

2

Nu va grabiti sa cumparati, sondati terenul inainte de a cumpara o masina. Urmariti piata auto timp de un an, pentru a descoperiti trendurile de sezon. Cand noile modele ies pe piata, celor vechi le scad preturile, oferidu-se reduceri, pentru a fi vandute rapid.

3

Consultati site-urile producatorilor, inainte de a vizita reprezentantele auto. Majoritatea site-urilor de acest fel, contin adresele reprezentatelor auto aferente, din zona d-voastra. Astfel, puteti sa va interesati online, in legatura cu modelele de masini si culorile disponibile la reprezentanta. Puteti sa va alegeti optiunile acasa, fara sa va simtiti presati de un vanzator.

4

Niciodata sa nu priviti achizitionarea unui automobil ca pe o investitie. Masinile de colectie sunt cele clasice. Daca cumparati o masina si o transformati, pentru a castiga in plus, la vanzare, nu este lucrul cel mai intelept pe care il puteti face. Valoarea masinilor scade rapid si durata de viata e in medie de 10 ani. Sa nu va asteptati niciodata sa obtineti acelasi pret, in momentul vanzarii unui automobil. Cumpararea unui vehicul este o cheltuiala, nu o investitie.

5

Urmariti reducerile de la producatori. Uneori, atunci cand o masina se demodeaza, producatorii incearca sa creasca vanzarile, oferind reduceri. Interesati-va asupra acestui aspect, deoarece aceste reduceri sunt date de producatori si nu de dealeri, care va pot pacali ca va ofera discounturi. Acest lucru se intampla adesea, chiar daca dealerii sunt obligati sa aplice reducerea de la producator si sa ofere un discount propriu.

6

Achizitionati un model din anul precendent. In fiecare an designul masinilor se innoieste, acestora li se aduc imbunatatiri, pentru a fi mai atragatoare decat modelele din anul precedent, care daca nu sunt vandute in anul respectiv, sunt oferite la promotie, aplicandu-li-se reduceri de la producatori. Pretul automobilelor din anul precendent, poate scadea foarte mult si poate fi negociat la cumparare, chiar daca nu veti avea o varietate de optiuni si culori, din care sa alegeti.

7

Spuneti intotdeauna ca doar va interesati. Ori de cate ori vizitati o reprezentanta auto, spuneti-i vanzatorului ca momentan doar va interesati. Puneti o serie de intrebari, dar niciodata sa nu va dati de gol ca doriti sa cumparati o masina. In conversatia cu un vanzator, mentionati intotdeaua faptul ca ati vizitat si alte reprezentante si ca sunteti interesati si de alte marci. Acest lucru va va ajuta in timpul negocierii, daca va decideti sa cumparati o masina, deoarece vanzatorul va va oferi un pret mai bun, ca sa va impiedice sa apelati la concurenta.

8

Cumparati o masina noua, inainte sa aveti nevoie de ea. Nu asteptati ca masina actuala sa se strice cu totul si sa fiti obligati sa achizitionati una noua. Acest lucru va creste nevoia unei masini noi si va reduce posibilitatea de a negocia un pret foarte bun.

9

Interesati-va in legatura cu pretul asigurarii, pentru masina ce urmeaza s-o cumparati. Greseala cea mai mare a persoanelor care cumpara pentru prima oara o masina este aceea ca nu iau in calcul toate cheltuielile aferente achizionarii unui automobil. Costurile asigurarilor nu tin cont doar de vechimea unei masini si de kilometrajul acesteia, ci si de valoarea si stilul automobilului in sine sau de capacitatea cilindrica a motorului si de numarul de usi. Asadar, faceti un sondaj, comparand costul asigurarii la mai multe tipuri si marci de masini, in cazul mai multor firme de asigurari.

10

Niciodata sa nu dezvaluiti de la inceput modalitatea de plata. Asigurati-va ca ati negociat un pret bun si abia apoi dezvaluiti-i dealerului daca planuiti sa cumparati masina in leasing, luand un imprumut sau cu bani cash, deoarece acest lucru poate influenta vanzatorul in stabilirea unui pret final.

11

Nu va lasati pacaliti in timpul negocierii. De cele mai multe ori vanzatorii va pot pacali, spunandu-va ca exista un anumit prag de negociere, stabilit de conducere. Insa, nu trebuie sa le intrati in joc. Spuneti ca nu sunteti dispusi sa oferiti un pret mai mare si ca veti apela la un alt dealer. Acest lucru ar trebui sa dea roade si sa puteti obtine pretul dorit.

12

Lasati impresia ca v-ar interesa sa cumparati mai multe masini. Cand intrati intr-o reprezentanta auto, dati-i de interes vanzatorului ca ati fi dispus sa cumparati 2 sau 3 masini, iar acesta s-ar putea sa va faca o reducere considerabila, crezand ca veti achizitiona in viitor si alte automobile de la el.

13

Evitati masinile cu prea multe optiuni suplimentare – adaugati-vi-le singuri. Pretul de pornire a unei masini, nu include optiunile suplimentare. Automobilele de la magazinele de prezentare, sunt adesea echipate cu optiuni suplimentare luxoase (incalzire in scaune, radio cu satelit, pachete off-road, GPS), dar nu absolut necesare ( aer conditionar, transmisie automata), pentru obtinerea unui suprapret. Astfel, este bine sa intrati pe site-urile producatorilor si sa va faceti singuri dotarea cu optiuni, dupa care sa va prezentati la un dealer auto si sa-i cereti exact ceea ce aveti nevoie, adaugand astfel la pretul de pornire, doar pretul optiunilor dumneavoastra.

14

Nu va lasati convinsi sau presati, intr-unf fel sau altul, de catre vanzatori. Exprimati-va punctul de vedere si explicati-le care va sunt nevoile. Cereti intotdeaua un timp de gandire, nu acceptati pe loc o oferta de pret, oricat de buna ar fi. Acceptati o oferta, numai dupa ce sunteti siguri ca faceti alegerea corecta.

15

Evitati marcile de masini care nu ofera reduceri, oricat de bune ar fi acestea.

16

Stabiliti un pret si incercati sa-l obtineti. Hotarati-va ce tip de automobil doriti sa cumparati si in functie de preturi, stabiliti cat sunteti dispusi sa platiti pentru a vi-l achizitiona. Este important sa stiti sa negociati si sa aplicati anumite trucuri, pentru a-l determina pe vanzator sa va faca o oferta foarte buna.

Ganditi-va la achizionarea unei masini noi ca la un joc, obiectul acestuia fiind pretul care sunteti dispusi sa-l platiti si nu cumparati un automobil pana nu obtineti pretul dorit.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Produsele cosmetice sunt destul de scumpe. In plus, vor deveni inutile rapid, daca nu stii sa le...
Sa faci economii nu e deloc usor, mai ales daca iti place sa cheltuiesti repede si pe...
Exista vreun roman care nu a auzit despre pasiunea germanilor de a economisi? Credem ca nu. Totusi,...