Cum se aleg stergatoarele de parbriz

Cum se aleg stergatoarele de parbriz

Stergatoarele de parbriz trebuie inlocuite atunci cand se deterioreaza, daca scartaie sau daca nu mai functioneaza in mod corespunzator.

Iata cum se aleg acestea:

Analizati daca trebuie schimbate in intregime sau doar anumite parti. Stergatoarele de parbriz sunt compuse din 3 parti principale:
1. Bratul metalic
2. Scheletul metalic
3. Lamela de cauciuc

Analizati forma lamelei de cauciuc. Modele noi de masini au parbriz curbat, asadar lamela stergatorului trebuie sa fie curbata, de asemenea. Stergatoarele de parbriz drepte sunt portivite pentru parbrizele plate, iar cele curbate sunt adecvate parbrizelor cu sistem de dezaburire incorporat. Exista mai multe marci producatoare de stergatoare de parbriz, unele cu ambalaj transparent, altele cu ambalaj colorat.

Masurati lungimea bratului metalic al stergatoarelor, atat pe partea soferului, cat si a pasagerului. Exista de asemenea manuale speciale in magazinele de specialitate, de unde puteti afla dimensiunile exacte ale stergatoarelor in functie de marca si modelul masinii.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Folia pentru parbriz se deterioreaza in timp, schimbandu-si culoarea sau formand mici bule de aer, caz in...
In sezonul rece este foarte important sa curatati gheata de pe parbrizul masinii pentru a avea o...
Utilizarea constanta a masinii produce cheltuieli semnificative, mai ales pentru combustibil. In plus, exista o legatura directa...