Cum se verifica si se schimba lichidul din radiator

Cum se verifica si se schimba lichidul din radiator

Buna ingrijire a unui vehicul poate imbunatati performantele acestuia si ii poate prelungi durata de viata.

Exista o serie de componente, ce necesita o verificare periodica, unul dintre acestea fiind sistemul de racire sau radiatorul. Daca stiti cum se verifica lichidul din radiator puteti reduce riscul supraincalzirii motorului.

Iata cum puteti face aceste lucruri:

In primul rand este foarte important ca motorul sa fie rece inainte de a deschide capacul radiatorului. In caz contrar motorul supraincalzit va poate produce rani si arsuri grave. Asadar, fiti foarte atenti la acest aspect.

Verificati apoi rezervorul cu lichid. Acesta prezinta mai multe linii. Nivelul lichidului trebuie sa fie langa sau in dreptul liniei insemnate cu RECE. Acesta este nivelul ideal de lichid atunci cand motorul este rece. Daca motorul este cald, atunci linia trebuie sa fie in dreptul semnului CALD.

Daca trebuie sa adaugati lichid in radiator, asigurati-va mai intai ca acesta este rece. Localizati si inlaturati capacul rezervorului. In manualul masinii veti gasi informatii cu privire la tipul de lichid de racire corespunzator motorului acesteia.

Este foarte important sa utilizati tipul corect de lichid, deoarece in caz contrat motorul nu va functiona. In caz de urgenta se poate folosi si apa in loc de lichid de racire, insa radiatorul trebuie golit imediat, deoarece apa pura cauzeaza rugina si se poate supraincalzi. Turnati lichidul de racire usor in rezervor pana cand ajunge la nivelul corespunzator. Puneti la loc si inchideti capacul radiatorului.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Inlocuirea contactului unei masini poate fi un lucru dificil, care necesita mult timp. Inainte de a face...
Condusul unei masini cu cutie manuala de viteze poate fi mai dificil decat cel al uneia cu...
E foarte usor sa ramai blocat cu masina pe un drum neasfaltat, dupa ploaie. Sunt situatii in...