Cum sa economisesti benzina

Cum sa economisesti benzina

Benzina este un combustibil costisitor caci pretul ei creste zi de zi; sa economisesti benzina devine o prioritate pentru fiecare. Exista cateva metode ce ajuta la diminuarea consumului de combustibil.

1

Mergi pe jos sau cu bicicleta daca se poate. Masina isi are utilitatea ei dar sunt situatii in care putem renunta la ea. In unele situatii (orase aglomerate precum este Bucuresti) este mai bine sa apelezi la alte mijloace de transport (metrou sau bicicleta) sau chiar la mersul pe jos daca distanta de parcurs este mica.

2

Alegerea masinii trebuie sa tina cont de costurile asociate consumului acesteia, fapt pentru care o masina mare nu inseamna neaparat si o alegere inteleapta. Deci, renunta la SUV si orienteaza-te spre masini cu un consum de combustibil mic.

3

Foloseste masina cu mai multi colegi care stau in aceeasi zona pentru a imparti costul combustibilului (in cazul in care mersul cu masina proprie la serviciu este o necesitate).

4

Verifica presiunea din roti. Aceasta trebuie sa fie conforma cu cea specificata de producator, inscrisa pe montantii usilor. O presiune corecta in roti asigura o economie de 3-4% la combustibil.

5

Fara bagaje inutile. Daca nu porti dupa tine decat ce este necesar, poti face o economie la combustibil de pana la 5%.

6

Condu calm caci demararile in forja si opririle bruste presupun un consum mai mare de combustibil.

7

Cumpara un combustibil ieftin dar doar daca statia de alimentare este aproape de tine caci altfel nu castigi nimic daca trebuie sa strabati orasul pentru asta.

8

Foloseste mai putin instalatia de climatizare daca nu e necesar. La drum lung si la viteze mari e de preferat sa folosesti aerul conditionat si nu sa mergi cu geamul deschis. Un geam deschis la viteze mari, de peste 90 km/h scade coeficientul aerodinamic si creste consumul de combustibil.

9

Alegeti un traseu cu trafic redus pentru ca un trafic congestionat este un consum mare si de timp si de bani.

10

Chiar daca pretul la combustibil este mare, nu poti renunta cu totul la masina, deci informeaza-te, adapteaza-te pentru a nu da o avere pe benzina lunara.

 

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Consumul de combustibil tine, in principal, de motorul masinii pe care o conduci, de felul in care...
Utilizarea constanta a masinii produce cheltuieli semnificative, mai ales pentru combustibil. In plus, exista o legatura directa...
Utilizarea regulata a masinii produce cheltuieli semnificative cu combustibilul. In plus, exista o legatura directa intre kilometraj...