Combustibil

Lista articolelor despre combustibil pe AflaCum.ro

Articole despre combustibil

Citeste cele mai noi articole despre combustibil publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre combustibil, pe AflaCum.ro!

Consumul de combustibil tine, in principal, de motorul masinii pe care o conduci, de felul in care conduci autoturismul, dar si de ingrijirea corespunzatoare a acestuia. In plus, exista cateva trucuri simple, prin care poti reduce consumul de carburant. Despre acestea, in materialul urmator.

Cum sa reduci consumul de combustibil:

1. Monitorizeaza presiunea si geometria rotilor. Anvelopele dezumflate se uzeaza rapid si determina un consum ridicat de combustibil. In schimb, cauciucurile umflate corespunzator reduc frecarea si cresc economia de carburant. Verifica presiunea din cauciucuri constant, mai ales la trecerea dintre sezonul cald si cel rece, cand temperaturile variaza serios. De asemenea, verifica, din cand in cand, alinierea rotilor. Anvelopele aliniate necorespunzator provoaca rezistenta, ceea ce inseamna consum suplimentar de benzina/motorina.

Poluarea sub forma de smog si monoxid de carbon afecteaza aerul in marile orase din lume, fiind extrem de periculoasa pentru oameni si pentru mediul inconjurator.

Iata cateva masuri de reducere a poluarii aerului:

Schimbati mijlocul de locomotie

Oamenii au devenit din ce in ce mai interesati de a obtine un consum bun de combustibil, din cauza pretului in continua crestere a acestuia.

Iata cateva sfaturi in acest sens: 

Puneti-va la punct autoturismul, verificand si regland in mod regulat presiunea in pneuri, folosind ulei sintetic si inlocuind filtrele, reusind astfel sa creati conditii optime de reducere a consumului de combustibil.

Benzina este un combustibil costisitor caci pretul ei creste zi de zi; sa economisesti benzina devine o prioritate pentru fiecare. Exista cateva metode ce ajuta la diminuarea consumului de combustibil.

Mergi pe jos sau cu bicicleta daca se poate. Masina isi are utilitatea ei dar sunt situatii in care putem renunta la ea. In unele situatii (orase aglomerate precum este Bucuresti) este mai bine sa apelezi la alte mijloace de transport (metrou sau bicicleta) sau chiar la mersul pe jos daca distanta de parcurs este mica.

Alegerea masinii trebuie sa tina cont de costurile asociate consumului acesteia, fapt pentru care o masina mare nu inseamna neaparat si o alegere inteleapta. Deci, renunta la SUV si orienteaza-te spre masini cu un consum de combustibil mic.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.