Ingrediente
Lapte condensat simplu:
• 245 ml de apa fiarta
• 55 g de margarina
• 400 g de zahar
• 480 g lapte praf degresat
Lapte condensat preparat in cuptorul cu microunde:
• 3/4 cana de zahar
• 1 1/4 cana de lapte praf
• 1/2 cana de apa rece
Lapte condensat in stil indian:
• O cutie de frisca lichida
• 100g de zahar
• 5 g praf de copt
1. Prepararea laptelui condensat simplu:
• Turnati apa intr-un blender.
• Adaugati margarina si 2 cani de zahar.
• Amestecati bine ingredientele in blender.
• Turnati, treptat, o cana de lapte praf in blender. Amestecati bine. Repetati procedeul cu celelalte 3 cani de lapte praf si amestecati bine.
• Puneti laptele condensate intr-un recipient cu inchidere etansa si pastrati-l la frigider.
2. Prepararea laptelui condensat la microunde:
• Turnati apa intr-un recipient de 500 ml rezistent la microunde. Adaugati laptele condensate si amestecati bine.
• Puneti recipientul in cuptorul cu microunde si setati timpul la 1 minut sau incalziti pana cand laptele este fierbinte.
• Scoateti laptele din microunde si adaugati zaharul, amestecand pana cand acesta este complet dizolvat.
• Lasati laptele condensate la racit, inainte de folosire.
3. Prepararea laptelui condensat in stil indian:
• Incalziti frisca intr-un vas termorezistent, avand grija sa nu se afume.
• Adaugati zaharul si praful de copt si amestecati bine.
• Amestecati pana cand frisca se ingroasa.
• Cand frisca devine foarte groasa, laptele condensate este gata.
• Lasati laptele condensate la racit, timp de o ora, turnati-l intr-un recipient cu inchidere etansa si pastrati-l la frigider sau folositi-l imediat.