Lichior de anason

Lichior de anason

Pentru aceasta bautura alcoolica, se foloseste fructul unui arbore care creste in Asia si anume anasonul stelat.

Ingrediente:

- 1 litru alcool de 90°,
- 40 g anason stelat,
- 5 boabe de coriandru,
- o bucatica cat un ban de scortisoara,
- sirop din 400 g zahar
- ½ l apa.

Mod de preparare:

1

Se pun intr-un borcan cu gatul stramt alcoolul, anasonul si celelalte arome.

2

Se astupa si se lasa sa stea astfel doua luni incheiate.

3

Dupa acest timp se adauga siropul de zahar.

4

Se amesteca la fiecare doua zile, timp de o saptamana.

Se filtreaza apoi la fel ca lichiorul de portocale.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O bautura de casa e de preferat, intotdeauna, in detrimentul uneia din comert, indiferent ca vorbim despre...
Un lichior aromat, potrivit pentru doamne este lichiorul de cafea. Aceasta bautura se bea in cantitati mici...
Preferat in sezonul rece, inclusiv in vremea sarbatorilor de iarna, cand se consuma citrice din abundenta, lichiorul...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare