Cum sa faci lichior de oua - eggnog. Cele mai cunoscute retete

Cum sa faci lichior de oua - eggnog. Cele mai cunoscute retete

O bautura de casa este de preferat, intotdeauna, in detrimentul uneia din comert, indiferent ca vorbim despre una racoritoare sau despre una pe baza de alcool. Azi, iti vom prezenta 2 retete speciale de lichior de oua sau eggnog, asa cum ii spun britanicii.

Eggnog simplu. Ingrediente:

- 4 galbenusuri de ou;

- 240 ml de lapte/o cana;

- 240 ml de smantana/o cana;

- 120 g de zahar alb/o jumatate de cana;

- 2,5 ml de esenta de vanilie/o jumatate de lingurita;

- 1,25 g de nucsoara/un sfert de lingurita;

- 1,25 g de scortisoara/un sfert de lingurita;

- 180 ml grame de rom/coniac/trei sferturi de cana.

Eggnog simplu. Mod de preparare:

- creeaza amestecul de lapte. Intr-o cratita mare, amesteca laptele, nucsoara, scortisoara si vanilia. Gateste la foc mediu spre mic, pana cand amestecul atinge punctul de fierbere. Amesteca din cand in cand. Daca nu amesteci, laptele se poate arde si se poate lipi de fundul cratitei;

- obtine amestecul de oua. Intr-un castron mare, combina galbenusurile si zaharul;

- bate amestecul cu un tel, pana devine pufos;

- combina amestecul de lapte cu amestecul de oua. Toarna laptele cate putin, in timp ce bati cu telul. Cele doua amestecuri trebuie sa fie la temepratura camerei. Incorporeaza tot laptele si bate cu telul pana cand amestecul este compact. Toarna amestecul inapoi in cratita. E important sa adaugi amestecul de lapte treptat. Altfel, ouale se vor coagula si vor strica amestecul;

- gateste amestecul la foc mediu pana se ingroasa(3-5 minute).

- da compozita jos de pe foc si las-o sa se raceasca la temperatura camerei timp de aproximativ doua ore;

- adaugati celelalte ingrediente. Incorporeaza smantana si romul/rachiul. Amesteca bine.

- acopera strans vasul in care se afla lichiorul cu folie de plastic;

- baga lichiorul la frigider peste noapte. Astfel, aromele se vor combina perfect!

- serveste lichiorul in pahare, cu putina nucsoara rasa si scortisoara pe deasupra!

Eggnog traditional. Ingrediente:

- 12 oua mari;

- un litru de lapte;

- 710 ml de smantana pentru frisca;

- 360 grame de zahar/o cana si jumatate;

- nucsoara macinata, dupa gust;

- 710 ml de bourbon/coniac/rom negru.

Eggnog traditional. Mod de preparare:

- separa albusurile de galbenusuri;

- bate albusurile spuma. Foloseste un mixer setat la viteza medie. Bate albusurile pana devin albe si spumoase. Adauga jumatate din cantitatea de zahar si bate din nou, pana cand incep sa se formeze varfuri moi. Poti folosi si un tel, dar va dura mai mult;

- amesteca galbenusurile cu zaharul. Amesteca zaharul ramas in castronul cu galbenusuri. Bate amestecul cu un tel, pana se omogenizeaza bine.

- combina amestecurile de oua. Toarna usor galbenusul in albus, folosind o spatula.

- adauga romul, laptele si jumatate din cantitatea totala de smantana. Toarna incet romul in amestecul de oua, indoindu-l usor cu spatula. Apoi, adauga incet laptele si smantana in bol. Amesteca usor. Gusta din spuma. Asa iti vei dai seama daca mai e sau nu nevoie sa adaugi alcool;

- bate restul de smantana intr-un alt bol, pana aproape ca se intareste, apoi amesteca usor frisca batuta in amestec.

- serveste in pahare cu frisca deasupra. Presara si un strop de nucsoara.

Spor la treaba!

Citeste si: Cum sa prepari lichior de oua

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O bautura de casa e de preferat, intotdeauna, in detrimentul uneia din comert, indiferent ca vorbim despre...
Iti plac bauturile alcoolice dulci? Daca da, inseamna ca lichiorul e in topul preferintelor. Iti prezentam ,...
Pentru aceasta bautura alcoolica, se foloseste fructul unui arbore care creste in Asia si anume anasonul stelat. ...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare