Lichior de portocale

Lichior de portocale

Preferat in sezonul rece, inclusiv in vremea sarbatorilor de iarna, cand se consuma citrice din abundenta, lichiorul de portocale este o bautura spirtoasa, cu gust dulceag, servita la desert in baloane.

Ingrediente:

- un litru alcool de 90°,
- un litru lapte crud,
- un kg zahar tos,
- 4 portocale,
- 1 lamaie.

Mod de preparare:

1

Intr-un borcan de 4 kg se pun alcoolul, laptele crud, zaharul, 4 portocale taiate bucati potrivite, cu coaja si cu samburi si o lamaie taiata bucati.

2

Se leaga borcanul si se pune intr-un loc ferit, unde se lasa sa stea o luna intreaga.

3

La fiecare 2 - 3 zile se amesteca bine continutul cu o lingura mare de lemn.

4

Dupa acest timp, se strecoara totul printr-un tifon, storcand bine sa iasa toata zeama din portocale.

5

Lichidul obtinut se filtreaza astfel: intr-o palnie obisnuita de metal sau de sticla se pune o alta palnie de hartie de filtru prin care se toarna incet in sticle lichidul de mai sus. Filtrarea se face in cateva ore, iar lichiorul trebuie sa iasa perfect limpede.

6

Cat are inca lichid, palnia de hartie nu trebuie atinsa, deoarece s-ar rupe imediat. Cand s-a depus prea mult reziduu pe ea, se inlocuieste cu alta hartie de filtru.

Lichiorul astfel obtinut se toarna in sticle, se astupa si se pastreaza oricat timp doriti.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru aceasta bautura alcoolica, se foloseste fructul unui arbore care creste in Asia si anume anasonul stelat. ...
Un lichior aromat, potrivit pentru doamne este lichiorul de cafea. Aceasta bautura se bea in cantitati mici...
Tot mai multi romani se simt atrasi, in ultima perioada, de retetele cu aer exotic. Ne referim...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare