Lichior de portocale

Lichior de portocale

Preferat in sezonul rece, inclusiv in vremea sarbatorilor de iarna, cand se consuma citrice din abundenta, lichiorul de portocale este o bautura spirtoasa, cu gust dulceag, servita la desert in baloane.

Ingrediente:

- un litru alcool de 90°,
- un litru lapte crud,
- un kg zahar tos,
- 4 portocale,
- 1 lamaie.

Mod de preparare:

1

Intr-un borcan de 4 kg se pun alcoolul, laptele crud, zaharul, 4 portocale taiate bucati potrivite, cu coaja si cu samburi si o lamaie taiata bucati.

2

Se leaga borcanul si se pune intr-un loc ferit, unde se lasa sa stea o luna intreaga.

3

La fiecare 2 - 3 zile se amesteca bine continutul cu o lingura mare de lemn.

4

Dupa acest timp, se strecoara totul printr-un tifon, storcand bine sa iasa toata zeama din portocale.

5

Lichidul obtinut se filtreaza astfel: intr-o palnie obisnuita de metal sau de sticla se pune o alta palnie de hartie de filtru prin care se toarna incet in sticle lichidul de mai sus. Filtrarea se face in cateva ore, iar lichiorul trebuie sa iasa perfect limpede.

6

Cat are inca lichid, palnia de hartie nu trebuie atinsa, deoarece s-ar rupe imediat. Cand s-a depus prea mult reziduu pe ea, se inlocuieste cu alta hartie de filtru.

Lichiorul astfel obtinut se toarna in sticle, se astupa si se pastreaza oricat timp doriti.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iti plac bauturile alcoolice dulci? Daca da, inseamna ca lichiorul e in topul preferintelor. Iti prezentam ,...
O bautura de casa e de preferat, intotdeauna, in detrimentul uneia din comert, indiferent ca vorbim despre...
Pentru aceasta bautura alcoolica, se foloseste fructul unui arbore care creste in Asia si anume anasonul stelat. ...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare