Cum sa prepari cel mai gustos compot de caise

Cum sa prepari cel mai gustos compot de caise

Iti plac fructele, in special caisele? Daca da, afla ca le poti consuma in stare naturala sau intr-un compot minunat pe care il vei gusta, oricand, cu placere. Mai ales in sezonul rece, cand se instaleaza o penurie de fructe autohtone, iar cele pe care le gasesti in magazine nu sunt chiar cele mai gustoase.

Astazi, iti prezentam o reteta de compot care are la baza caisele. Nu temem sa spunem ca este cel mai gustos compot de caise!

Compot de caise. Ingrediente:

- 600 grame de caise;

- o portocala;

- o lamaie;

- 250 grame de zahar;

- 3 crengute de menta.

Compot de caise. Mod de preparare:

- taie lamaia si portocala in rondele de circa 1 centimetru;

- indeparteaza semintele de lamaie si de portocala;

- transfera citricele pe o farfurie;

- spala caisele, apoi usuca-le;

- desfa caisele in jumatati si elimina samburii;

- pune un vas cu apa la fiert;

- aseaza intr-un borcan 2 felii de lamaie si 4 felii de portocala;

- pune peste ele 6 jumatati de caisa si 3 crengute de menta;

- adauga zaharul si toarna apa clocotita peste;

- acopera borcanul cu capac si lasa zaharul sa se topeasca pentru circa un sfet de ora;

- scurge lichidul inapoi in vasul de fierbere si pune-l pe foc;

- lasa lichidul sa dea in clocot si adauga-l apoi peste fructe;

- inchide borcanul ermetic si rastoarna-l ;

- procedeasa la fel cu toate borcanele, apoi acopera-le cu o haina groasa si lasa-le la racit;

- pasteaza compotul in loc intunecat si rece.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Compot de zmeura

Etichete: caise, compot, compot caise

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Compotul se poate prepara atat din caise crude, cat si din caise coapte. Daca deja ai savurat...
Pentru compotul de caise verzi se aleg fructe sanatoase, care se spala bine inainte de a fi...
Caisele se coc in mijlocul verii, in Romania, dar pot fi gasite in orice perioada a anului...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare